(©Reuters)
(©Reuters)

Arteta: Olimpijakos nas surovo kaznio i emocionalno uništio

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 14:20

Prošlogodišnja eliminacija iz Lige Evrope odzvanja u ušima Španca, vreme je za naplatu dugova

Kada su kuglice na žrebu u Nionu uparile Arsenal i Olimpijakos, izazvalo je to nelagodu u stomaku svima u engleskom klubu. Probudile su se aveti prošlosti. Isti protivnici, isto takmičenje, ali na stepeniku bliže finalu. Preslikan je čak i raspored. Arsenal će sutra od 21.00 gostovati Olimpijakosu u prvom meču osmine finala Lige Evrope, a trener Tobdžija, Mikel Arteta, prisetio se prošlosezonskog dvomeča.

U šesnaestini finala Lige Evrope, Arsenal je poneo iz Pireja prednost od jednog gola u London (1:0). U revanšu je usledio hladan tuš. Pjer-Emerik Obamejan je promašio stopostotnu priliku, tresla se i prečka u završinici, ali izjednačenja nije bilo. Ušlo se u produžetke, Obamejan se ispravio, a Jusef El-Arabi je u 119. minutu doneo prolaz Olimpijakosu.

Izabrane vesti

Pred novi duel u Ligi Evrope, Mikel Arteta se prisetio kako se taj dvomeč sa pirejskim crveno-belima odrazio na psihu njegovih izabranika.

"Očigledno je bilo jako teško to progutati. Način na koji se utakmica odvijala i kako se završila je zaista surov. Posle svega što smo uradili u dve utakmice, da izgubimo na način na koji smo to uradili, da Obamejan promaši onu šansu u završnici... Ali, nastavili smo dalje. Imamo neka osećanja prema tom timu i želimo da to ispravimo”, rekao je Arteta.

(3.90) Olimpijakos (3.50) Arsenal (1.95)

Srozano samopouzdanja i emotivna ispražnjenost ostavili su trag na ekipi.

„Emocionalno nas je taj meč iscrpeo, bio je to rolerkoster. Moglo je da se završi na lep način, ali se na zaista surov način završilo po nas. Mislim da je bilo potrebno neko vreme da prođe kako bi se tim i neki pojedinci podigli, jer je zaista bolelo“.

Arteta je uveren da je ove sezone njegov tim kvalitetniji od prošlosezonskog, koji je na Emirejtsu završio učešće u Ligi Evrope.

„Mislim da smo bolji tim nego što smo bili prošle godine. Osvrćući se na dve utakmice koje smo odigrali i na način na koji igramo sada, mislim da smo prešli dug put”.

Španski strateg naglasio je da iako se Olimpijakosov tim promenio, struktura je ostala identična.

„Imaju nekoliko različitih igrača, ali vrlo sličnu strukturu kao prošle godine. Stvarno im je išlo, igrali su u Ligi šampiona, ispali iz nje. Odigrali su protiv Sitija dve dobre utakmice. Biće to zaista težak protivnik“, podvukao je Arteta.



tagovi

Liga EvropeOlimpijakosArsenalMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara