Gasperini: Drsko je pretiti Realu, ali još možemo do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 21:28

Trener Atalante ne otpisuje svoje izabranike iako je svestan težine zadatka

Poraz na domaćem terenu protiv Reala (0:1) u prvom susretu osmine finala Lige šampiona, uprkos vrlo dobrom izdanju sa igračem manje već od 17. minuta, u velikoj meri je otežao posao Atalante u revanšu zakazanom za sutra od 21 čas.

Tim iz Bergama će u madridskom susretu morati da napadne protivnika ukoliko želi da anulira zaostatak i pokuša da se plasira među osam najboljih klubova Starog kontinenta, a ofanzivu italijanskog predstavnika najavio je i Đan Pjero Gasperini, strateg Atalante.

Izabrane vesti

"Real Madrid je bio favorit i pre prvog meča, a sada je još veći. Međutim, Još možemo da se kvalifikujemo u četvrtfinale, želimo da budemo što konkurentniji. Videćemo kako će se razvijati susret, igraćemo svoju igru, sa našim identitetom i idejama. Svesni smo da Real Madrid može da koristi različite sisteme, ali smo spremni da se suočimo sa različitim situacijama. Nećemo promeniti svoju filozofiju", rekao je Gasperini.

Trener Atalante nije mogao da se ne osvrne još jednom na prvi susret i crveni karton koji je zaradio Frojler.

"Žao nam je što nismo mogli da odigramo prvu utakmicu kako smo želeli. Morali smo da igramo defanzivno, ali ne možemo da razmišljamo o toj utakmici. Ona je deo prošlosti. Sada je teže, ali imamo dodatnu motivaciju. Želimo da se suočimo sa najboljim timovima na svetu da bismo znali koji smo nivo".

Iako nema nameru da "parkira autobus" pred svoj gol, Gasperini je napomenuo da ne planira ni da preti šampionu Španije.

"Teško je suočiti se sa Real Madridom. Oni ne prave mnogo grešaka. Njihov nivo je veoma visok, to smo videli u Bergamu i to ćemo videti sutra. Oni su favoriti, ali se računa samo ono što prikažete na terenu. Motivisani smo. Ako bude prilike, pokušaćemo da stvorimo probleme Realu i poremetimo im planove. Ne možemo očekivati da po svaku cenu pobedimo, bilo bi prilično drsko".

Madriđani će u odnosu na prethodni susret biti jači za Karima Benzemu koji se oporavio od povrede i pogocima protiv Atletiko Madrida i Elčea vratio u golgetersku formu.

"Benzema je jedan od najboljih napadača na svetu, ali nije jedini vrhunski igrač u Realu niti je jedina pretnja po naš gol. Oni mogu da postignu pogodak na pregršt različitih načina. Ipak, spremni smo. Liga šampiona je bila teška i do sda pa smo osvojili 11 bodova u grupnoj fazi i plasirali se u narednu rundu. Sutrašnja utakmica može da bude prekretnica za sezonu", rekao je Gasperini i istakao da za sutrašnji susret neće imati na raspolaganju Hatebora, Šutala i Frojlera.



tagovi

Đan Pjero GasperiniReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara