Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atletiko bi da vadi fleke iz Valensije protiv zahuktalog Betisa, spektakl na Anoeti

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 11:40

Na nedeljnom programu španske Primere četiri susreta, a u centru pažnje će biti dueli u Madridu i San Sebastijanu

Čudne stvari se dešavaju u Primeri ove sezone. Ne cvetaju ruže favoritima, pa Atletiko tako dočekuje 11. kolo na šestom mestu na tabeli. Aktuelni šampion je u seriji od tri meča bez trijumfa u svim takmičenjima, a sada pred sobom ima još jedan težak zadatak - na Vanda Metropolitano dolazi sjajni Betis (16.15).

16.15: (1,70) Atletiko Madrid (3,80) Betis (5,70)

Izabrane vesti

Posle poraza od Liverpula u okviru Lige šampiona, u spektakularnom meču koji su nesmotrenim potezima obeležili Antoan Grizman (direktan crveni zbog užasnog karate poteza) i Mario Ermoso (skrivio penal kojim su Redsi došli do trijumfa), Jorgandžije su dočekale i Real Sosijeda. Prštalo je na Vandi, gosti su imali dva gola prednosti, ali je Atletiko uz pomoć Luisa Suareza uspeo da izvuče bod. I dok je samo bod protiv Baska mogao da se toleriše, ono što je usledilo iznenadilo je sve. U vanrednom kolu španskog prvenstva sastav iz glavnog grada nije uspeo da ostvari trijumf u Valensiji protiv Levantea. Ostao je i bez trenera Dijega Simeonea u završnici (zaradio dva žuta kartona zbog prigovora), da bi prednost ispustio u poslednjim trenucima - Enes Bardi je sa kreča doneo ogroman bod domaćinu.

Zato Atletiko danas ima imperativ pobede, ali lako je reći da protiv Betisa mora da slavi. Sve ukazuje da prvaka Španije čeka još jedan pakleno težak zadatak.

Četa Manuela Pelegrinija je vezala tri pobede u prvenstvu, a na poslednja dva susreta protiv Rajo Valjekana i Valensije postigla čak sedam golova. Zaigrali su Verdiblankosi kako je to iskusni Čileanac zamislio - atraktivno, efikasno, na gol više. Atletiko po pravilu ume sa takvim ekipama, ali nije u najboljoj formi.

Kada se pogleda istorija duela ovih timova, prethodni susret na stadionu u Sevilji okončan je bez pobednika, dok je Atletiko vezao dva trijumfa u Madridu.

Što se tiče kadrovske situacije, za Atletiko neće nastupiti Žofri Kondogbija, Toma Lemar i Markos Ljorente. Sa druge strane van stroja su Ektor Beljerin, Viktor Kamarasa, Edgar Gonzales i Jusuf Sabali.

Sjajan meč naz bez sumnje očekuje i u San Sebastiju, gde će koplja ukrstiti baskijski rivali - Real Sosijedad i Atletik Bilbao (21.00)

Pogled na tabelu Primere uoči 11, vanrednog kola koje je odigrano preko nedelje bio je praznik za oči Sosijedadovih navijača. Ćuri-Urdin je gledao konkurenciju sa čelne pozicije, i to u jeku završnih priprema za veliki derbi sa komšijama iz Bilbaa koje takođe mogu da budu zadovoljne trenutnim položajem, budući da im vodeći nisu previše odmakli. Dakle, postoje svi uslovi za spektakl, uključujući i jedan od najvažnijih - publiku - koja će posle dužeg vremena moći da zaposedne Anoetu.

21.00: (2,20) Sosijedad (3,25) Bilbao (3,80)

Sve što smo naveli favorizuje domaće (uzgred, navijačima Atletika dodeljene su 643 ulaznice), koji imaju još razloga za optimizam. Prvi je forma, pošto su posle poraza na gostovanju Barseloni u prvom kolu vezali šest pobeda i tri remija, te da na svom terenu nisu primili ni gol i jedino su Sevilji prepustili bod. Drugi, ništa manje važan je međusobni bilans u poslednjih nekoliko sezona, a koji je drastično na njihovoj strani: pet trijumfa i po jedan nerešen ishod i poraz (i to u Bilbau), uključujući i slavlje u finalu pretposlednjeg Kupa kralja, početkom aprila. Gol za pehar postigao je verovatno najbolji igrač Sosijedada Mikel Ojarzabal, za kojeg je istovremeno vezana i najveća strepnja trenera Imanola Algusaila i pristalica jer je pitanje da li će biti u protokolu zbog povrede zadnje lože, koju vuče od sredine oktobra.

No, i bez Ojarzabala i sa njim plavo-bele očekuje težak zadatak, s obzirom na to da je i najveći rival izgubio samo jedan meč, od Rajo Valjekana na svom San Mamesu. Pritom, Bilbao je vezao u gostima 11 utakmica sa 0-2 gola, pa je jasno da pred Sosijedadom nije nimalo jednostavan zadatak.

PRIMERA - 12. KOLO

Subota

Elče - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Milja 86 - Vinisijus 22, 73/

Sevilja - Osasuna 2:0 (1:0)

/Dijego Karlos 40, Okamppos 60/

Valensija - Viljareal 2:0 (1:0)

/Giljamon 43, Soler 56 pen/

Barselona - Alaves 1:1 (0:0)

/Depaj 49 - Rioha 52/

Nedelja

14.00: (2,65) Kadiz (3,00) Majorka (3,15)

16.15: (1,70) Atletiko Madrid (3,80) Betis (5,70)

18.30: (2,45) Hetafe (3,00) Espanjol (3,50)

21.00: (2,20) Sosijedad (3,25) Bilbao (3,80)

Ponedeljak

18.30: (2,50) Rajo Valjekano (3,30) Selta (3,10)

21.00: (2,05) Levante (3,50) Granada (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAtletik BilbaoReal SosijedadBetisAtletiko MadridMikel Ojarzabal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara