Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Australija: Ko prekida niz od pet poraza?

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 09:51

Vestern Junajted i Melburn Viktori sukobljavaju se danas u sklopu 23. runde A lige

Vestern Junajted i Melburn Viktori vode bitku danas sa ciljem da završe niz od pet poraza. Uprkos tome što je od protivnika daleko čak 13 bodova, domaći sastav je samo jedno mesto ispred Viktorija, pošto je usled očajne serije rezultata pao na 10. mesto na tabeli australijske A lige.

U prethodnoj rundi Vestern Junajted je pretrpeo ubedljiv poraz 3:0 na gostovanju Velington Feniksu. Klejton Luis je načeo ekipu Marka Rudana, pre nego što su Piskopo i Tomer Hemed otklonili sve dileme oko pobednika. To je bio peti uzastopni poraz za "zapadnjake", koji su prethodno izgubili od Brizbejna, Vestern Sidnej Vonderersa, Perta i Sidneja, dok je u tih pet utakmica postigao samo jedan gol.

Izabrane vesti

Kao rezultat loše forme, Vestern Junajted je srozao svoje šanse da se domogne plej-ofa, i sada je od šestog mesta udaljen osam bodova. Ipak, Perth Glori i Vestern Sidnej su i dalje na dodirnoj daljini ako Rudanovi puleni brzo promene svoju sreću.

11.05: (2,55) Vestern Junajted (3,25) Melburn Viktori (2,60)

U međuvremenu, i Melburn Viktori će pokušati da sebi malo radosti, pošto je prošao sličan niz od pet poraza u A ligi. Poslednji neuspeh nije preterano obeshrabrio Momke u plavom, jer su na svom terenu doživeli tesan poraz od 1:0 od trećeplasiranog Adelejda. Krejg Gudvin postigao je jedini gol na meču, a Viktori nije uspeo da valorizuje napore u drugom poluvremenu.

Osim što su produžili post, to je bio 17. put da je Melburn Viktori okusio poraz u 24 utakmice najvišeg ranga Australije ove sezone, a prethodni kormilar Grant Brebner je zbog toga otpušten.

Privremeno rešenje na mestu trenera Stiv Kin započeo je svoj mandat pobedom 5:4 kod kuće protiv Vestern Sidnej Vonderersa u aprilu, ali nije uspeo da stvori pobedničku seriju, jer su Momci u plavom od te pobede osvojili samo bod iz sedam duela.

Vestern Junajted će igrati bez ofanzivnog veziste Breda Inmana, koji je odsutan zbog povrede. Takođe, van stroja su centralni bekovi Eron Kalver i Dalibor Marković, kao i desni bek Džoš Rizdon.

Pošto "zapadnjaci" nisu uspeo da postignu gol u poslednja četiri ligaška meča, Rudan je kontinuirano menjao ofanzivnu liniju, ali očekuje se da bi danas trebalo da je čine Lahlan Vels, Alesandro Dijamanti i Besart Beriša.

Melburn Viktori takođe ima nekoliko problema sa povredama, jer se očekuje da će Nik Ansel, Brendon Loton, Robi Kruse i Marko Rohas da ostanu van konkurencije. Najistureniji trebalo bi da bude Rudi Žested, koji je ove sezone postigao četiri gola i zabeležio dve asistencije u 16 ​​ligaških nastupa.

AUSTRALIJA 1 - 23. KOLO

Petak

11.05: (2,55) Vestern Junajted (3,25) Melburn Viktori (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Vestern JunajtedMelburn Viktori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara