©Reuters
©Reuters

Austrija i Danska popravljaju gol razliku, Škotska bi mogla da izbaci Izrael iz trke

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.03.21. | 14:10

Austrijanci i Danci će iskoristiti priliku protiv selekcija Farskih Ostrva i Moldavije da odmore bitne igrače i pripreme se za međusobni duel

U okviru Grupe F na programu su tri susreta. Danska posle odličnog izdanja protiv Izraela dočekuje Moldaviju (18.00) sve osim novog trijumfa Skandinavaca predstavljalo bi veliko iznenađenje. Selektor Kasper Hjulmand će iskoristiti priliku i da odmori nekoliko važnih igrača pred ključni meč sa Austrijom.

18.00: (1,05) Danska (14,0) Moldavija (35,0)

Izabrane vesti

Danci su na savršen način otpočeli kvalifikacije za Mundijal. Odigrali su odličan meč protiv Izraela i slavili bez primljenog gola, dok su se u listu strelaca upisali napadač Barselone Martin Brajtvajt i talentovani centarfor Kopenhagena Jonas Vind. Duel sa Moldavijom bi trebalo da posluži kao prilika za popravljanje gol razlike, kako je jasno da je ogromna razlika u kvalitetu ovih selekcija, čak iako Hjumland na teren pošalje kombinovani sastav, što se očekuje. Ove dve selekcije se dosad nisu sastajale.

Danci nisu uspeli da se domognu plasmana na planetarnu smotru 2014. godine, ali su zato pre tri godine u Rusiji stigli do osmine finala, gde su ispali od Hrvatske posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Bez većih poteškoća obezbedili su učešće i na predstojećem Evropskom prvenstvu, kvalifikacije su okončali bez poraza na prvom mestu grupe ispred Švajcarske.

Kristijan Eriksen je protiv Izraela odigrao 90 minuta i procena je da će ga Hjumland sačuvati za duel sa Austrijom (sreda, 20.45), dok se u startnih 11 očekuju Robert Skov, Mikel Damsgard, Kasper Dolberg i Lase Šene. Bedem pred golom će činiti Henrik Dalsgard i Janik Vestergard, na levom boku u zadnjoj liniji bi trebalo da nastupi Joakim Mehle.

Moldavija je u prvom kolu remizirala sa Farskim Ostrvima (1:1), pa seletor Roberto Bordin najverovatnije neće praviti promene. Traku će ponovo nositi štoper Igor Armas, dok će 34-godišnji Alešandru Epureanu upisati svoj 99. nastup u dresu sa državnim grbom.

Nešto kasnije na programu su još dve utakmice. Austrija će posle remija sa Škotskom ugostiti selekciju Farskih Ostrva (20.45), dok će četa Stiva Klarka gostovati u Haifi u istom terminu.

20.45: (2,90) Izrael (2,90) Škotska (2,75)

Austrijanci su napravili podvig u Ligi nacija, Grupu 1 (Liga B) okončali su na prvom mestu ispred Norveške, Rumunije i Severne Irske, pa će u narednom ciklusu ovog takmičenja igrati u eliti. Izabranici nemačkog stručnjaka Franka Fode su u seriji od sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a bilo bi veliko iznenađenje da se taj niz ne nastavi večeras na Ernst Hapel stadionu u Beču.

Fudbaler srpskih korena Saša Kalajdžić je bio prva zvezda utakmice u Glazgovu odigrane u četvrtak. Napadač Štutgarta je sa dobrim igrama iz Bundeslige (13 golova) nastavio i u dresu sa državnim grbom, pa je u remiju sa Škotskom upisao prva dva gola u reprezentaciji. Ipak, očekuje se da će mesto u prvoj postavi ustupiti Mihaelu Gregorišu, kako bi što odmorniji dočekao susret sa Dancima. Na poštedi će biti i David Alaba, umesto njega bi trebalo da zaigra Andreas Ulmer, a u 11 se očekuju i Alesandro Šopf i Marcel Sabicer, dok bi Aleksandar Dragović još jednom trebalo da se nađe u srcu odbrane.

20.45: (1,05) Austrija (13,0) Farska Ostrva (45,0)

Škoti putuju u Izrael, posle neiskorišćene prilike da pobedom kod kuće nad Austrijom naprave bitan korak ka obezbeđivanju plasmana na Mundijal. Tako je pobeda na gostovanju imperativ, jer je izvesno da će Austrijanci i Danci upisati tri boda u drugom kolu. Ove dve selekcije su megdan delile i u Ligi nacija prošle godine, ali i baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici Stiva Klarka su dobili bitniji meč, plasirali se u finale doigravanja, u kojem su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sprečili Srbiju da se domogne kontinentalne smotre. Usledila je osveta Izraelaca, koji su pobedom u šestom kolu Lige nacija sprečili predstojećeg rivala da slavi i Grupi 2 (Liga B) i domogne se elitnog ranga pred naredni ciklus.

Skot Mektominej je meč sa Austrijom odigrao u veznom redu, ali bi večeras mogao ponovo da se nađe u poslednjoj liniji. Napadač Sautemptona Če Adams, koji je nedavno odlučio da nastupa za Škote, mogao bi da dobije šansu u startnih 11, kojoj se nadaju i Keni Meklin i Kalum Mekgregor. Sa druge strane bi selektor Rutenštajner mogao da zameni Munesa Dabura i šansu ukaže Šonu Vajsmanu.

GRUPA F

18.00: (1,05) Danska (14,0) Moldavija (35,0)

20.45: (2,90) Izrael (2,90) Škotska (2,75)

20.45: (1,05) Austrija (13,0) Farska Ostrva (45,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.DanskaAustrijaFarska OstrvaMoldavijaŠkotskaIzraelSaša Kalajdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara