Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Azerbejdžan testira Portugalce pred meč sa Orlovima u Beogradu

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 10:22

Kristijano Ronaldo i drugovi u Torinu dočekuju selekciju iz bivše republike SSSR-a, autsajdera u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Počinju i evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Favorit Grupe A, gde je i Srbija, šampion je Evrope iz 2016. godine i pobednik prvog izdanja Lige nacija, Portugalija. Sinonim za ovu selekciju poslednjih petnaestak godina je Kristijano Ronaldo, as Juventusa. Pred duel na Marakani u subotu protiv Portugalije, selekcija sa Iberijskog poluostrva kreće novi ciklus večeras (20.45) protiv Azerbejdžana, uz Luksemburg, autsajder grupe. Meč se igra na neutralnom terenu, u Torinu, na stadionu Juventusa, zbog pandemije virusa korona.

Selektor Fernando Santos pozvao je najjače snage za start kvalifikacija. Osim Kristijana Ronalda, tu su i Žoao Feliks, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Pepe... Pozvane su i nade - Nuno Mendes, 18-godišnji levi bek Sportinga i njegov saigrač iz lisabonskih Lavova Žoao Palinja, inače zadnji vezni. U tim se vratio i Arsenalov desni bek Sedrik Soares, te Benfikin Rafa Silva, koji nisu bili tu na poslednjem okupljanju.

Izabrane vesti

Francisko Trinkao iz Barselone i napadač Milana Rafaela Leao su sa mladom reprezentacijom koju očekuje Evropsko prvenstvo. U reprezentaciji nema ni Pedra Gonsalvesa iz Sportinga, najboljeg strelaca Primeire. Otpali su i Danijel Podense (Vulverhempton) i Gonsalo Guedes (Valensija). Prošle nedelje se povredio prvi golman selekcije Rui Patrisio, čuvar mreže Vulverhemptona. Iskusni čuvar mreže verovatno neće stajati na gol šampiona Starog kontinenta.

20.45: (1,05) Portugalija (14,0) Azerbejdžan (35,0)

Ko god od Portugalaca izađe na teren stadiona u Torinu, pobeda ne bi smela da dođe u pitanje. Azerbjedžan je vodio s klupe Robert Prosinečki, a sada je na kormilu iskusni Italijan Đani de Bjazi. On je na klupi ove selekcije od 11. jula prošle godine. Šest godina je bio selektor Albanije koju je odveo na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Očekuje se da društvo Ronaldu u špicu prave Žoa Feliks iz Atletika i oporavljeni Diogo Žota iz Liverpula. Kod Azerbejdžanaca jedini igrač koji ne igra u domaćem šampionatu je napadač Anatolij Nurijev koji brani boje ukrajinskog Minaja. Kapiten tima Maksim Medvedev kasnio je na pripreme zbog ličnih razloga, ali će biti spreman za duel na Apeninima.

Portugalci su poraženi samo jednom na poslednjih 10 utakmica i to sredinom novembra prošle godine u petom kolu Lige nacija. Bolji od evropskog prvaka u Lisabonu bio je svetski šampion iz Rusije 2018. godine Francuska (0:1).

Azerbejdžan je poslednje četiri utakmice odigrao bez golova, od toga tri u Ligi nacija, a na pet vezanih mečeva nije postigao pogodak. Ove dve reprezentacije poslednji put su igrale pre osam godina u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Ronaldo i dugovi su pobedili u Bakuu sa 2:0 pogocima Alvesa i Almeide.

20.45: (1,75) Srbija (3,50) Republika Irska (5,10)

U šest mečeva u poslednje 22 godine, selekcija iz bivše republike SSSR-a je samo jednom ostala neporažena protiv Portugalije, i to davne 1999. godine, kada je bilo 1:1.


tagovi

mlada reprezentacija Portugalareprezentacija Azerbejdžanakvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara