Spisak Portugalije za Srbiju
Spisak Portugalije za Srbiju

Spisak Portugalaca za Srbiju: Jezivo jaki!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 13:56

Ronaldo, Žota, Feliks, Pepe, Bernardo Silva, Bruno Fernandes...

Srbija se nada iznenađenju, ali Portugalci objektivno imaju reprezentaciju - da se smrzneš. Selektor Fernando Santos objavio je spisak igrača za utakmice sa Azerbejdžanom (24. marta), Srbijom (27. marta) i Luksemburgom (30. marta) na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine i samo nas podsetio koliko je Portugalija u stvari moćan sastav.

Uostalom, šta reći za tim koji u sastavu ima Kristijana Ronalda, Žoaoa Feliksa, Bruna Fernandesa, Bernarda Silvu, Pepea, Rafaela Gereira i da ne nabrajamo sad dalje. Tu je i golman Vulverhemptoja Rui Patrisio, iako je on dobio težak udarac u glavu u porazu njegovog tima od Liverpula.

Izabrane vesti

Nova imena na spisku su Nuno Mendes, 18-godišnji levi bek Sportinga i njegov saigrač iz lisabonskog kluba Žoao Palinja, inače zadnji vezni. U tim se vratio i Arsenalov desni bek Sedrik Soareš, te Benfikin Rafa Silva, koji nisu bili tu na poslednjem okupljanju.

A tek kada vidimo ko je sve otpao možemo da shvatimo kakva je paklena konkurencija u portugalskom timu. Naime, na spisku nema Barseloninog Franciska Trinkaa i Milanovog Rafaela Leaoa, koji su pozvani u U21 reprezentaciju, kao i Pedro Gonsalevs, najbolji strelac Primeira lige.

Andre Silva je tu umesto povređenog Paulinja iz Sportinga, dok u vezi nema veterana kakvi su Žoao Mario (Sporting )ili Andre Gomes (Everton), pa ni Betisovog Vilijam Karvalja. Otpali su i Danijel Podense (Vulverhempton) i Gonsalo Guedeš (Valensija), u odbrani dalje i Nelson Semedo (Vulverhempton) i Mario Rui (Napoli).

Moćan, moćan tim...

TIM PORTUGALIJE

Golmani: Antoni Lopes (Olimpik Lion), Rui Patrisio (Vulverhempton), Rui Silva (Granada)

Odbrana: Sedrik Soares (Arsenal), Žoao Kanselo (Mančester Siti), Domingos Duarte (Granada), Žoze Fonte (Lil), Pepe (Porto), Ruben Dijas (Mančester Siti), Nuno Mendes (Sporting Lisabon), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund)

Sredina: Danilo Pereira (Pari Sen Žermen), Žoao Palinja (Sporting Lisabon), Bernardo Silva (Mančester Siti), Bruno Fernandes (Mančester junajted), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Renato Sančes (Lil), Serđo Oliveira (Porto)

Napadači: Andre Silva (Ajntraht), Kristijano Ronaldo (Juventus), Diogo Žota (Liverpul), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Pedro Neto (Sporting Lisabon), Rafa Silva (Benfika).



tagovi

reprezentacija Portugalafudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara