Takuma Asano (©Reuters)
Takuma Asano (©Reuters)

Azijske kvalifikacije: Japan daje Mongoliji više od 14 golova u proseku, ključni meč za Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 10:49

Danas na programu dueli u Grupama F i D

Samo tri meča bila su planirana u toku reprezentativnog prozora u sklopu azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Jedan je odigran prethodnog četvrtka, kada je Tadžikistan preslišao Mongoliju sa 3:0, a preostala dva su na programu danas. U okviru 8. kola Japan je "gost" Mongoliji, dok Saudijska Arabija i Palestina vode borbu u okviru 9. runde.

Japan nastavlja kvalifikacionu kampanju za Mundijala kod kuće, iako je nominalni gost, već eliminisanoj Mongoliji, budući da se meč igra u Čibi, gradu u okolini Tokija (12.30). Pobedivši u sve četiri utakmice u Grupi F do sada, Plavi samuraji deluju rešeni da nastave istim tempom ka prolasku u treću rundu.

Izabrane vesti


12.30: (60,0) Mongolija (25,0) Japan (1,01)

Japan je, pored Sirije i Australije, jedina reprezentacija koja u ovoj fazi održava stoodstotni učinak. Takođe, pored Južne Koreje Samuraji su selekcija koja još nije primila gol. Izabranici Hadžimea Morijasua na vrhu su tabele svoje grupe sa 12 bodova, dva daleko od drugoplasiranog Tadžikistana, uprkos tome što su odigrali dve utakmice manje. Potrebna su im samo četiri boda iz isto toliko utakmica da bi potvrdili plasman u završno kolo kvalifikacija.

Japan se pripremio za duel sa Mongolijom visokom pobedom od 3:0 nad Južnom Korejom u prijateljskoj utakmici u Jokohami. Jamane, Kamada i Endo su bili dželati komšija i verovatno će danas biti najveća pretnja po potpunog autsajdera, a nije nemoguće da šansu dobije i Takuma Asano, napadač Partizana, koji u poslednje vreme igra odlično.

Mongolija do sada ima samo jednu pobedu i pet poraza u šest utakmica, i nalazi se na dnu grupe. Kampanju su Plavi vukovi započeli pobedom nad Mjanmarom kod kuće sa 1:0, da bi potom izgubili svih narednih pet mečeva. Očigledno je da sledi novi neuspeh, sa čime "se slaže" i tradicija. Naime, Japan je pobedio Mongoliju u sva četiri prethodna okršaja zapanjujućim ukupnim rezultatom 57:0, odnosno ovom rivalu u proseku daje preko 14 pogodaka. To uključuje i 6:0 u prvoj utakmici kvalifikacionog ciklusa, inače najnižu pobedu Samuraja protiv Mongolije.

19.30: (1,33) Saudijska Arabija (4,50) Palestina (9,50)

Saudijskoj Arabiji predstoji ključni duel u Grupi D azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. Zeleni večeras imaju posla sa Palestinom u Rijadu, u sklopu 9. kola. Domaći su trenutno na drugom mestu u Grupi D, sa bodom i utakmicom manje u odnosu na lidera Uzbekistan.

Iako Palestina zauzima poslednje mesto sa četiri boda, mora se znati da je ova selekcija uspela da pobedi Uzbekistan i remizira sa Saudijskom Arabijom. Istina, bilo je to u novembru 2019. godine, ali nema dileme da puleni Erva Renara to nisu zaboravili.

Palestinci na megdan stižu bez nekolicine važnih aduta. Nedavno je ova reprezentacija igrala prijateljsku utakmicu u Kuvajtu, pripremajući se za duel protiv Saudijske Arabije. Standardnom adutu Dabagu onemogućeno je napuštanje Kuvajta zbog virusa korona i ograničenja putovanja, a u međuvremenu je i nekoliko članova prvog tima, uključujući bivšeg kapitena Bahdarija i Džabera, izostavljeno za susret.

AZIJSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 8. KOLO

GRUPA F

Utorak

12.30: (60,0) Mongolija (25,0) Japan (1,01)

AZIJSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 9. KOLO

GRUPA D

Utorak

19.30: (1,33) Saudijska Arabija (4,50) Palestina (9,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvofudbalska reprezentacija Japanareprezentacija Japanareprezentacija Saudijske Arabije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara