Toliso i Leva su tu (©Reuters)
Toliso i Leva su tu (©Reuters)

Bajern desetkovan protiv Barse, Nagelsman umiruje Benfiku: Pozdrav Lisabonu, ne brinite

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 15:10

Neće igrati Gorecka, Kimih, Gnabri...

Barselona na ivici ambisa. Benfika u situaciji da pobedom protiv Dinama u Lisabonu može da izbaci katalonskog giganta već u grupnoj fazi Lige šampiona. Proleće u evropskoj eliti poslednji put je Barsa propustila još u sezoni 2003/2004 kada nije ni igrala Ligu šampiona, već tadašnji Kup Uefa.

Međutim, da bi Benfika prošla dalje potrebno je i da Barsa ne pobedi u poslednjem kolu. I u svakoj drugoj varijanti rekli bismo da su male šanse da se to desi. Ali problem Ćavija Ernandeza je taj što u poslednjem kolu gostuje kod silnog Bajerna, koji je dobio svih pet utakmica u Grupi E uz čak 19 postignutih golova, ubedljivo najviše u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Ipak, u Lisabonu se - opravdano? – brinu da bi Bajern mogao da povuče nogu s papučice za gas, jer i Uefa i svima više bi u nokaut fazi odgovarala Barsa nego Benfika. Bar ako gledamo s finansijske strane.

21.00: (1,70) Bajern (4,10) Barselona (5,10)

Bajernov šef struke Julijan Nagelsman umiruje portugalsku javnost tvrdnjom: taj film nećete da gledate.

Igraćemo sa najboljim timom koji ima na raspolaganju. Pozdrav Lisabonu, ne brinite”, smiren je Nagelsman.

Najbolji tim koji ima na raspolaganju ipak – nije najbolji. Bajern će biti lišen pomoći nekih važnih igrača.

Leon Gorecka nije trenirao i neće biti sa nama sutra. Serž Gnabri je protiv Borusije Dortmund imao problem s primicačem i ni on neće igrati sutra. Jozua Kimih će sutra biti testiran (na koronu, prim. aut.) i trebalo bi da izađe iz karantina, ali ne bi imalo smisla da igra već sutra. Mikel Kjuzans nije trenirao takođe”.

Ni to nije sve, jer van stroja je i Erik Čupo Moting, Marsel Zabicer je tek počeo sa individualnim treninzima, a spekuliše se da ni Lukas Ernandez neće moći bar da počne u startnih 11. Odranije je u ambulanti i Ismaila Sar.

Što će reći da je Bajern desetkovan, ali… Tu je Robert Levandovski, tu su Kingsli Koman, Tomas Miler, Džamal Musijala, Korentan Toliso, Leroj Sane… I svi žele da pokažu svetu da je Levandovski zaslužio Zlatnu loptu pre nego doskorašnji Barsin as Lionel Mesi.

Nagelsman je oprezan.

Barselona i dalje ima igrače svetske klase. Po meni su i dalje među favoritima za titulu u Ligu šampiona. Moraju da nas pobede da bi prošli dalje, to je dobro za samu utakmicu. Drago mi je što smo mi već prošli”.

A ima nekih stvari koje su dobre i za Bajern…

Ćavi nije imao mnogo treninga u Barsi. Sada se brane visoko, više nego ranije. Aktivniji su u kontrapresingu. S druge strane, to osavlja prostora pozadi. Ne možeš uvek sve da pokriješ”, završio je Nagelsman uz posebne pohvale na račun Frenkija de Jonga, po rečima Bajernovog stratega, “jednog od najboljih vezista na svetu”.

Baš da vidimo sutra…


tagovi

Julijan NagelsmanBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara