Bajern na srpski pogon srušio Barsu: Motika dvostruki strelac, zaigrao i Pavlović

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 19:37

Omladinci Bajerna pobedom okončali borbu u grupnoj fazi Lige šampiona

Interesantna je situacija u Grupi E Lige šampiona za omladince. Totalno drugačija od one u seniroskoj konkurenciji. Benfika je prva (15 bodova), drugi je kijevski Dinamo sa dva boda manje, a Bajern je posle prvog trijumfa ostao ne dnu sa bodom manje od Barselone. Nije pomogla Bavaracima pobeda nad Kataloncima da se pomere sa začelja, ali klub iz Minhena, ali i Srbiju, može da raduje činjenica da je sa dva gola Blaugrani presudio mladi Nemanja Motika - 3:2.

21.00: (1,65) Bajern (4,20) Barselona (5,40)

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac ove sezone nastupa mahom za rezervni tim Bajerna, a večeras je po prvi put zaigrao u ovosezonskom izdanju Lige šampiona. Dokazao je da je prerastao vršnjake, sa dva gola preokrenuo rezultat i Bavarcima doneo pobedu.

Gubio je Bajernov U19 tim sa 0:2 već posle devet minuta, da bi uz 21. stigao do izjednačenja. Posle kornera koji je izveo Arijon Ibrahimović (nije u srodstvu sa zvezdom Milana), kapiten Justin Janiček se upisao u listu strelaca. A onda je na scenu stupio Motika.

Igrao se 41. minut kada je prihvatio pas Ibrahimovića, izbacio čuvara i lepim udarcem u dalji ugao poravnao rezultat. Otišlo se na odmor sa 2:2, da bi posle pet minuta igre u drugom delu sastav iz Minhena stigao i do preokreta zahvaljujući 18-godišnjem srpskom fudbaleru. Iskoristio je Motika poklon posle lošeg pasa mladog Barsinog fudbalera Sole i surovo ga kaznio za grešku - preokret.

Do kraja nije bilo promena, a Motika je svakako izrastao u Bajernovog junaka, doduše u Pirovoj pobedi nad Barsom. Odigrao je odličan meč, bio konstantna pretnja po gol Katalonaca, na kraju je dobru partiju uspeo i da kruniše sa dva pogotka. U veznom redu Bajerna se od prvog minuta našao još jedan mladi srpski fudbaler - Aleksandar Pavlović. Talentovani centralni vezista je upisao svoj treći nastup u Ligi šampiona, ali je tri utakmice propustio zbog povrede zadnje lože. Vratio se na teren i dao vredan doprinos u trijumfu nad Barselonom.

Što se tiče Nemanje Motike, ima sjajnu sezonu i u rezervnom timu Bajerna. U regionalnoj ligi je upisao 24 nastupa i postigao 15 pogodaka uz osam asistencija.



tagovi

Nemanja MotikaBajern MinhenAleksandar PavlovićBarselona

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara