Dani Olmo (©Reuters)
Dani Olmo (©Reuters)

Bajern preti ukletom Majncu, RB Lajpcig ne želi ponovo da remizira, Frajburg pred Topolu igra za predsednika

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.10.23. | 13:47

Šest duela 8. kola Bundeslige igra se ove subote

Dortmund je odradio posao i sada će na miru da posmatra šta će da uradi konkurencija. Leverkuzen igra u Volfzburgu, Bajern gostuje u Majncu, a iznenađenje iz Štutgarta predstaviće se u prestonici Union Berlinu. RB Lajpcig ide na noge Darmštatu, Hofenhajm ima posla s Ajntrahtom, a Frajburg dočekuje Bohum...

Majnc je na proleće zadao Bajernu neprijatan udarac, ali od tada nije pobedio u Bundesligi. Njegovo čekanje na trijumf traje skoro šest meseci, i kao da ga je stigla neka kletva. Nema naznaka da bi ponovo mogao da iznenadi Bavarce, ali Nulfunferi će učiniti sve da namuče favorita iz Minhena.

Izabrane vesti

Bo Svenson preživljava težak period, njegov tim se muči sa rezultatima i samo zahvaljujući nesposobnosti još goreg Kelna ne sedi na dnu tabele.

"Svi u klubu - tim, trener, uprava, navijači - moraju da se drže zajedno više nego ikad. U poslednje dve godine bilo je lako navijati i tapšati sebe po ramenima. Sada dolazi test karaktera za sve. Ova situacija će pokazati šta je u nama", urlao je Svenson na konferenciji za novinare u četvrtak.

18.30: (9,00) Majnc (5,90) Bajern (1,30)

U sezoni Bundeslige koja je u toku, Bajern je već ostvario pet pobeda i samo izgubio bodove u remijima sa Leverkuzenom i RB Lajpcigom. Jasno je dakle da će i Bavarci težiti pobedi, zahvaljujući kojoj bi mogli da se približe prvom mestu.

Šef Bajerna Tomas Tuhel veruje da njegov tim nije ispao iz ritma posle međunarodne pauze.

"U poslednje vreme smo bili na dobrom putu, odigrali smo jednu od najboljih utakmica protiv Frajburga. Ponovo treniramo sa celom ekipom. Drago mi je što igramo od 18.30, više vremena za pripremu", rekao je Tuhel, koji se svojevremeno istakao ka strateg Majnca.

Bajern se proteklih dana bavio i nefudbalskim stvarima. Izraelski golman Danijel Perec nije bio raspoložen zbog trenutne geopolitičke situacije na Bliskom istoku, a svakako mu nije mnogo pomogao ni marokanski saigrač Nusair Mazraui, koji na društvenim mrežama nije pružio podršku snagama Izraela. Uprava Bavaraca je razgovarala sa Mazrauijem, ali ga na kraju nije kaznila.

U Majncu će marokanski desni bek ionako izostati zbog povrede, a zdravstveni problemi će takođe isključiti štopera Upamekana, potom Gereira, Kimiha i Gnabrija. Neizvestan je start veziste Leona Gorecke. Posle dužeg odsustva, golman Manuel Nojer je blizu povratka u akciju, ali je Tuhel otkrio da će njegovo vreme verovatno doći tek za nedelju dana u meču protiv Darmštata. Do tada, Sven Ulrajh bi trebalo da ostane između stativa.

15.30: (6,25) Darmštat (4,20) RB Lajpcig (1,55)

RB Lajpcig je posle dva remija pao na šesto mesto na tabeli Bundeslige. Saksonski tim će želeti da se vrati na pobednički put na terenu novajlije iz Darmštata. Međutim, posle opreznog početka sezone, Ljiljani su se ohrabrili i odlično odradili poslednja dva kola, za razliku od Bikova.

Dok su podelu bodova sa Bajernom navijači RB Lajpciga ipak podneli, definitivno nisu bili zadovoljni narednim sukobom sa Bohumom. U međuvremenu, Roten Bulen je takođe izgubio od Mančester Sitija u Ligi šampiona i trenutno se nalazi u neprikladnom nizu od tri takmičarske utakmice bez pobede.

"Ima mnogo stvari koje nam idu u prilog. Imamo najbolju odbranu u Bundesligi, i dalje stvaramo šanse za gol, a takođe i dajemo golove. Igramo pristojan fudbal. Sve to pokazuje da možemo brzo da popravimo rezultate", rekao je Marko Roze, trener ekipe.

Kadrovska situacija Bikova, koji će u sredu da dočekaju Crvenu zvezdu u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, je sve bolja. Vezni igrač Dani Olmo trebalo bi da se vrati u sastav posle nekoliko sedmica, a svestrani Benjamin Henrihs je takođe spreman prvi put od meča sa Bajernom. Neizvestan je start defanzivca Lukasa Klostermana, a s druge strane, ostali defanzivci Vili Orban i Bišijabu su van igre, kao i rezervni golman Timo Šlik.

15.30: (1,75) Frajburg (3,60) Bohum (4,90)

Frajburg kroz pet dana dolazi u Bačku Topolu na megdan TSC-u u 3. rundi Lige Evrope, a generalnu probu ima protiv Bohuma. Rival je u donjem domu i nema pobedu u kampanji. Domaćima će nedostajati jedan od miljenika navijača, Kristijan Ginter, koji već ima preko 300 bundesligaških duela i čiji prelom šake ga i dalje sprečava da igra.

Tim sa stadiona Evropa-Park će bez njega startovati u desetoj utakmici u sezoni na svim frontovima, koja će da usledi posle visokog poraza u Minhenu od 0:3.

"Bohum se sjajno branio protiv Lajpciga. Napali su protivnika već na centru, pa nisu dali da se uvuku u sopstveni kazneni prostor. Taktički, to je bilo pravo rešenje. Čak su uspeli da stvore šanse. Mogu da zamislim da će protiv nas iskoristiti isti plan i da će se kladiti na kontranapade", ocenio je Kristijan Štrajh, koji će sigurno želeti da obraduje predsednika Frajburga Eberharda Fugmana, koji je dan uoči meča proslavio 70. rođendan.

BUNDESLIGA – 8. KOLO

Petak

Dortmund - Verder 1:0 (0:0)

/Brant 68/

Subota

15.30: (6,25) Darmštat (4,20) RB Lajpcig (1,55)

15.30: (1,75) Frajburg (3,60) Bohum (4,90)

15.30: (2,15) Hofenhajm (3,45) Ajntraht Frankfurt (3,35)

15.30: (2,60) Union Berlin (3,45) Štutgart (2,85)

15.30: (5,00) Volfzburg (3,90) Bajer Leverkuzen (1,75)

18.30: (9,00) Majnc (5,90) Bajern (1,30)

Nedelja

15.30: (2,45) Keln (3,60) Borusija Menhengladbah (2,95)

17.30: (2,45) Hajdenhajm (3,50) Augzburg (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenFrajburgRB LajpcigMajnc

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara