Sedrik Bakambu (Foto: Reuters)
Sedrik Bakambu (Foto: Reuters)

Bakambu se posle četiri godine vraća u Evropu

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.01.22. | 17:51

Marselj dobio pojačanje bez obeštećenja

Četiri godine nakon što je krenuo put Kine, Sedrik Bakambu se vraća u evropski fudbal. L'Ekip piše da je napadač iz Konga dogovorio dvoipogodišnju saradnju sa Marseljom u koji stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Peking Guanom.

Francuski list dalje ističe da posao još nije dogovoren, ali da samo najmanji detalji i lekarski pregledi dele Bakambua od dolaska na Velodrom. Ključnu ulogu u pregovorima sa 30-godišnjim napadačem imao je trener Marselja Horhe Sampaoli koji se prethodnih dana sastao sa njim u Španiji i uverio ga da ga zaista želi u svom timu.

Izabrane vesti

Sampaoli je prethodnih nedelja javno ukazivao svojoj upravi da treba da se aktivira na zimskoj pijaci, jer smatra da njegov igrački kadar nije dovoljno širok za igranje na više frontova (Liga 1, Kup, Liga konferencije). Arkadijuš Milik je već duže vreme nezadovoljan u Marselju, pride Sampaoli ne računa ozbiljnije na njega, pa je na nekoliko poslednjih utakmica u špicu napada igrao Dimitri Paje.

Bila je Sampaoliju potrebna još jedna opcija u napadačkoj liniji i dobio je proverenog špica. U Pekingu je na 87 uakmica postigao 58 golova i namestio još 21, u Viljarealu na 105 tresao mrežu 47 puta, a nije mu strano ni igranje u Ligi 1 u kojoj je iskustvo sticao sa Sošoom.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Sedrik Bakambu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara