Superkup Španije (©Reuters)
Superkup Španije (©Reuters)

Barsa protiv Sosijedada, Real na Bilbao u Superkupu Španije

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 14:45

Određeni parovi polufinala

Održan je žreb za Superkup Španije, dobili smo polufinalne parove. Prema pravilu, četiri tima se bore za ovaj trofej svake sezone, prvak i viceprvak zemlje (Real Madrid i Barselona), kao i finalisti Kupa kralja (Atletik Bilbao i Real Sosijedad). Potencijalni derbi mečevi ostavljeni su za finale, Sosijedad i Barselona čine jedan polufinalni par, u drugom su Madriđani i Bilbao.

Susret između ekipe iz San Sebastijana i Blaugrane na programu je 13. januara i biće odigran na Arkanhel stadionu u Kordobi. Dan kasnije će na Rosaledi koplja ukrstiti Real i Atletik. Finale je na programu 17. januara na Kartuhi u Sevilji.

Izabrane vesti

Dakle, postoji mogućnost da u finalu gledamo Klasiko između Reala i Barselone, ali i veliki baskijski derbi između Sosijedada i Bilbaa, interesantno je da još uvek nije odigrano ni finale Kupa kralja, koje je na programu tek u aprilu naredne godine.

Prethodni Superkup Španije održan je početkom godine na izmaku u Saudijskoj Arabiji, a u finalu u Džedi je madridski Real bio bolji od gradskog rivala Atletika. Iako je FS Španije potpisao trogodišnji ugovor sa pomenutom azijskom zemljom o održavanju utakmica Superkupa na tlu Saudijske Arabije, zbog pandemije virusa korona je doneta odluka da se takmičenje vrati u Španiju, te će biti odigrano na tri različite lokacije u Andaluziji.

Titulu dakle brani madridski Real, dok je najuspešniji klub u istoriji Superkupa Barselona sa 13 osvojenih trofeja. Kraljevski klub je trofej Superkupa osvajao u 11 navrata, Bilbao je u finalima pobeđivao u dva navrata, Sosijedad jednom. Najbolji strelac u istoriji takmičenja Lionel Mesi (14) će uskoro imati priliku da se učvrsti na vrhu.


tagovi

Lionel MesiSuperkup Španije

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara