Janik Fereira Karasko (©Reuters)
Janik Fereira Karasko (©Reuters)

Barselona kreće u ofanzivu na Karaska i primeniće Atletikovu taktiku oko Grizmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 13:11

Katalonci će na leto opet pokušati da angažuju Belgijanca...

Tereti se Barselona za štošta, prodrmano je Iberijsko poluostrvo zbog "slučaja Negreira", konstantno traje rat i sa Tebasom, umešala se i UEFA. Katalonski klub nije skinuo finansijsku omču što mu je pritegnuta oko vrata, mnogo toga je neizvesno iako mu na rezultatskom polju pod Ćavijem cvetaju ruže, ali na sve loše se Đoan Laporta i njegovi saradnici preterano ne osvrću.

Na Kamp Nou rade kao da je sve normalno, kao da iz fioka ne iskače hrpa papira sa problemima. Uveliko se pripremaju za letnju pijacu i imaju stare želje. Barselona godinama unazad ima odličnu komunikaciju sa Atletiko Madridom, zimus su poslovali i prosledila je Memfisa Depaja na Vandu Metropolitano, a voljna je i da na leto izvrše robnu razmenu. Ali, u da ovoga puta ide u suprotnom smeru.

Izabrane vesti

Katalonci su se još zimus nameračili da angažuju Janika Fereiru Karaska, u Atletiko Madridu tada nisu želeli ni da čuju da ga prodaju. Glatko su odbili pozajmicu i stavili do znanja bliskim saradnicima da ne pokušavaju opet. Barem ne na taj način i ne do leta. Kako se novi prelazni rok bliži, tako se i Barselona priprema za novu ofanzivu i rundu pregovora, i pokušaće da primeni Atletikovu taktiku oko Antoana Grizmana.

Ovoga puta neće pokušavati da ga dovede na pozajmicu, već da otkupi prava na belgijskog krilnog napadača. Veruju na kamp Nou da će oko 15.000.000 evra biti dovoljno da ga Atletiko "oslobodi", ali isplata ne bi krenula odmah.

O čemu se radi?

Kada je Antoan Grizman prelazio u Atletiko, dva kluba su se dogovorila da tim Dijega Simeonea otkupi Francuza po isteku pozajmice. Ugovorena je i suma od 40.000.000 evra, ali su na kraju, ipak, ponovo pregovarali o ceni igrača i dogovoreni su drugačiji uslovi. Osnovica je bila upola manja – 20.000.000 evra, a ceo posao može da naraste za još 4.000.000 evra.

Ukoliko bi Atletiko pristao na takav model poslovanja, Barselona bi "prevarila" finansijski fer-plej, odložila plaćanje i sredstva mogla da usmeri za druge transfere. No, neće smeti da smetnu ni sa uma plate igrača.

Poprilično će na Kamp Nouu tokom leta morati da se bave računicom i dovijaju kako bi izbegli prepreke...



tagovi

BarselonaAtletiko MadridJanik Fereira Karasko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara