Ansu Fati (©Reuters)
Ansu Fati (©Reuters)

Barselona pravi klub milijardera: Posle Pedrija i Fati dobija “antišeik“ klauzulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 10:16

Potpis je neminovan, najavljuje se potvrde u danu odigravanja prvog ovosezonskog Klasika

Do pre nekoliko dana nijedan, uskoro (bar) dvojica! Posle Pedrija, Barselona će u najskorije vreme da dobije još jednog člana kluba milijardera, odnosno igrača sa otkupnom klauzulom od 1.000.000.000 evropskih novčanica. Očekivano, novi "milijarder" biće Ansu Fati.

Jeste da Barselona prolazi kroz verovatno najteži period u klupskoj istoriji, a bude li se pametno poslovalo, budućnost bi ponovo mogla da bude svetla. Predsednik Đoan Laporta i njegovi saradnici na sve načine pokušavaju da saniraju štetu nastalu lošim vođenjem kluba od strane Đosepa Marije Bartomeua i njegovih ljudi, ali i da se ekipa što pre navikne na život posle Lionela Mesija. Odavno se priča o pozajmici, ili kako u Španiji to zovu "investiciji" od gotovo 600.000.000 evra koju je Laporta završio kod banke Goldman Saks, a koja bi trebalo da unese mir u dobro uzdrmane finansije, dok novim ugovorima najtalentovanijim mladim igračima Barselona namerava da obezbedi kvalitet neophodan da bi klub ponovo bio u samom vrhu evropskog fudbala.

Izabrane vesti

18.45: (1,27) Barselona (6,75) Dinamo Kijev (11,0)

Zbog toga katalonski mediji pišu da se uveliko radi na novom Fatijevom ugovoru i da je inicijalni plan da zvanična objava dođe u danu odigravanja prvog ovosezonskog Klasika, odnosno u nedelju. I to uz fanfare, gde bi se potvrda obelodanila na pres konferenciji, baš kao u Pedrijevom slučaju prošle sedmice.

Detalje novog ugovora objavio je Sport. Ugovor bi trajao čak do juna 2027, što je godinu dana duže od onoga što je dobio Pedri, ali uz obaveznu “antišeik“ klauzulu od milijardu evra! Podsetimo, Opta statistika je nedavno iznela fantastičan podatak: od februara 2020. godine do danas Fati je postigao 11 golova iz 16 šuteva, što predstavlja bezmalo 69 odsto uspešnosti! Momak iz Gvineje Bisao nedavno se vratio na teren posle skoro godinu dana pauze zbog operacije kolena. Ušao je u igru protiv Levantea u 81. minutu i ubrzo postigao gol iz prvog šuta.

Barselona očigledno namerava da svoju sadašnjost i budućnost posveti najtalentovanijoj deci iz škole i onima koji su, poput Pedrija, došli sa strane kako bi klubu vratili stari sjaj. Navodi se da je s Fatijem već postignut usmeni dogovor oko produžetka saradnje i da sportski direktor Mateu Alemani radi na poslednjim detaljima sa agentom supertalentovanog fudbalera Žoržom Mendešom. Ideja je da se otera bogata konkurencija koja je posle ulaska arapskih milijardera u Njukasl sve veća!

Fati je uveliko zagazio u poslednju godinu sadašnjeg ugovora s Barsom, a kako se ne bi ponovio slučaj Ilaiša Moribe koji je kao jedan od najtalentovanijih izdanaka Masije otišao u Lajpcig za siću, novi ugovori se planiraju i za ostale nadarene momke.

Zato bi sledeći mogao da se spremi – Gavi.



tagovi

BarselonaAnsu Fatiotkupna klauzula

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara