Ansu Fati (©Reuters)
Ansu Fati (©Reuters)

Nestvarna Fatijeva statistika: 16 šuteva – 11 golova

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 18:47

Krilni napadač Barselone pogađa na svakih 47 minuta

Odmah po povratku na teren Ansu Fati je nastavio tamo gde je stao pre povrede koja ga je udaljila deset meseci od terena. Krilni fudbaler je na tri utakmice postigao dva gola, a kada bi pogađao, Blaugrana bi upisivala pobede, što je za Barselonu u tekućoj sezoni popriličan uspeh.

Ansu Fati se na teren vratio protiv Levantea, ušao je u igru u 81. minutu, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade zatresao mrežu. Iz prvog udarca na gol. Atletiko Madrid ga je zatvorio, uostalom kao i kompletnu Barselonu na Vandi Metropolitano, ali je malo manje od pola časa koliko je Ansu Fati proveo na terenu bilo dovoljno da se Ronald Kuman uveri da je izdanak La Masije spreman da startuje na Mestalji.

Izabrane vesti

Našao se Ansu Fati protiv Valensije u startnoj postavi, prvi put posle 344 dana, i u 13. minutu susreta matirao je protivničkog čuvara mreže. Od povratka na teren Ansu Fati postiže gol na svakih 47 minuta, i u tom statističkom parametru najbolji je u Primeri. Radamelu Falkau, drugom na listi, potrebna su 52 minuta da se upiše u listu strelaca, a Vilijanu Žozeu 67 minuta.

Skoro svaka lopta koju Ansu Fati poklopi završi u golu. Opta statistika kaže: Ansu Fati drugi je najefikasniji igrač španskog šampionata, budući da je krilni napadač Barselone od februara 2020. godine 11 golova iz 16 udaraca na gol. Na procentu je od 68,7, a jedini efikasniji od Fatija je Aleks Fernandez iz Kadiza (75 odsto).

U statistiku su uključeni samo oni igrači koji su postigli pet ili više golova.



tagovi

Ansu FatiBarselonaPrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara