Barselona pustila Trinkaa na pozajmicu, otkup 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.07.21. | 12:43

Drugo pojačanje Vulverhemptona ovog leta...

Posle samo godinu dana na Nou Kampu Portugalac Fransisko Trinkao (21) napustio je Barselonu. I to najverovatnije trajno. Kako je objavio katalonski klub, momak koji je prošlog leta stigao iz Brage za 31.000.000 evra, seli se na jednogodišnju pozajmicu u Vulverhempton. Nakon što istekne tih 12 meseci Vukovi će imati pravo da otkupe Trinkaov ugovor za cifru od oko tridesetak miliona evra.

U prevodu, ukoliko bi Portugalac zadovoljio u Premijer ligi, Barselona bi imala trostruku korist: otarasila bi se igrača na kog Ronald Kuman ne računa, povratila bi novac uložen u njegovo dovođenje, i što je najvažnije - rasteretila bi preopterećen budžet koji već duže vreme ometa normalno funkcionisanje kluba.

Izabrane vesti

Podsetimo, poslednjih nedelja govorilo se o mogućoj trampi Trinkao - Adama Traore, ali do takvog dogovora očito nije došlo.

Fransisko Trinkao nastupio je na 42 utakmice tokom prošle sezone u dresu Barselone, ali samo deset puta bio je starter. Postigao je tri gola (jedan protiv Betisa, dva protiv Alavesa) i u dva navrata bio asistent.

U pitanju je drugo pojačanje Vukova ovog leta, posle Kolumbijca Jersona Moskere (20) iz Atletiko Nasionala. Mladog štopera engleski klub je platio nešto više od 5.000.000 evra.



tagovi

Fransisko Trinkaoletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara