Serhio Buskets i Luka Modrić u duelu (©Reuters)
Serhio Buskets i Luka Modrić u duelu (©Reuters)

Barselona vrši pritisak – uzmi ili ostavi!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 19:12

Klupskim glavešinama dojadilo Busketsovo nećkanje, žele što pre da saznaju odluku

Ponuda stoji na stolu, ali odgovora nema. A, živci Đoana Laporte i njegovih saradnika sve tanji. Što zbog raznih afera u koje je klub upleten, što zbog nećkanja Serhija Busketsa. Na Kamp Nouu polako gube strpljenje i počinju da vrše pritisak.

Uzmi ili ostavi! Dosta je bilo sa otezanjem i rastezanjem. Žele u Barseloni što pre da saznaju na čemu su, a ne da čekaju do „sudnjega dana“, odnosno do trenutka kada će Lionel Mesi prelomiti gde će nastaviti karijeru.

Izabrane vesti

Arapi su se nameračili da angažuju Argentinca, navodno mu nude između 360.000.000 i 500.000.000 evra godišnje. Mesijev otac demantovao je da je dogovor sa Al Hilalom postignut, a ukoliko bude, mogli bi u sklopu njega da budu uključeni i Serhio Buskets i Đordi Alba. Spremni su Argentincu da dovedu i društvo, kako ne bi bio usamljen. A, i kako bi ga lakše odobrovoljili da pristane.

Otuda i Busketsovo premišljanje da li da ostane u Barseloni za koju je vezan 18 godina i u kojoj se izgradio igrački. Počev od boravka u La Masiji, pa do prvog tima sa kojim se ugradio u sve uspehe i postao kapiten.

Predočeno mu je da će ukoliko potpiše novi, jednogodišnji ugovor i ostane na Kamp Nouu za sezonu 2023/2024 zarađivati 3.500.000 evra neto. Uskoro će podići devetu titulu u Španiji, biće mu to 33. trofej u karijeri sa katalonskim klubom… Ali, defanzivni vezista i dalje ne namerava da se „otvori“ i izloži planove za budućnost.

I što je najgore po Barselonu ima podršku – Ćavija.

Uprava vrši pritisak, kako bi znala na koji način da deluje i pripremi se za transfer pijacu, a Serhio Buskets mudro ćuti, pišu katalonski mediji. I odbija da se izjasni. Nema nameru da to učini dok Barselona i matematički ne osigura povratak na španski tron i za takav pristup je od Ćavija dobio „zeleno svetlo“.

No, glavešine Blaugrane brine šta se dešava iza kulisa. Nijednog trenutka nije izgovorio „ne“, ali ne daje ni signale da će pristati na ostanak. A, za sve to vreme diže se bura oko budućnosti Lionela Mesija. Sva je prilika ta saga neće se u skorije vreme okončati, što bi moglo da znači da ni od Busketsa neće dobiti ekspresan odgovor, kako su se nadali.

Tišti to Katalonce pred duel sa Espanjolom u kome mogu da postanu novi prvaci. Ako se to dogodi već za vikend, Buskets će izgubiti jednog aduta u pregovorima. Moraće brzo da se izjasni. Rok je tu, iza ćoška…



tagovi

Serhio BusketsBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara