Žan Kler Todibo (Foto: Reuters)
Žan Kler Todibo (Foto: Reuters)

Barsi leglo 8.500.000 evra na račun za Todiboa, mogla bi da zaradi još 7.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 16:27

Katalonci i zvanično potvrdili da je Nica otkupila ugovor francuskog defanzivca

Kao što je i najavljeno, Žan Kler Todibo karijeru nastavlja u Nici. Proveo je francuski defanzivac drugi deo minule sezone na pozajmici u redovima tima sa Alijanc Rivijere, koji je odlučio i da iskoristi dogovoreno pravo da ga otkupi.

Tako na Barsin račun leže 8.500.000 evra, ali bi u zavisnosti od raznih bonusa Katalonci mogli da zarade još 7.000.000 evra. S ozbirom da je na Kamp Nopu pre dve godine stigao kao slobodan igrač, kao i da je bio na pozajmicama u Šalkeu, Benfiki i Nici, jasno je da je uprava katalonskog kluba na kraju profitirala od angažovanja talentovanog štopera.

Izabrane vesti

Karijeru je počeo u Tuluzu, skrenuo je pažnju Barsinih skauta, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu. Odlazi posle samo pet zvaničnih nastupa, a Barsa bi pored fikse zarade, kao i pomenutih bonusa, mogla da zaradi i od njegovog budućeg transfera. Zadržali su Katalonci pravo na određeni procenta od naredne prodaje 21-godišnjeg fudbalera.

Barselona je već obavila šest poslova na pijaci. Pre prodaje Todiboa doneta je i odluka da Huan Miranda ostane u Betisu. Kada su u pitanju pojačanja, već krajem maja je obelodanjeno da Serhio Aguero stiže na Kamp Nou, a samo dan kasnije mu se pridružio i saigrač iz Mančester Sitija Erik Garsija. Iz Betisa je potom stigao desni bek Emerson Rojal, da bi 19. juna katalonski klub i zvanično potvrdio dolaka Memfisa Depaja.

Obeštećenje je plaćeno samo za Emersona (9.000.000 evra), dok su Aguero, Garsija i Depaj stigli kao slobodni igrači. S ozbirom da je Todibo prodat za 8.500.000 evra, Barselona je u minusu od 500.000 evra na letnjoj pijaci. Očekuje se ipak još prodaja i minimalan broj akvicizicija.



tagovi

Žan Kler TodiboBarselonaNicaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara