Barsin đak pojačao Brajton: Kukurelja pet godina u premijerligašu

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.08.21. | 13:46

Igrač angažovan iz Hetafea pojačao konkurenciju uz levu aut liniju

Španski internacionalac Mark Kukurelja novo je pojačanje Brajtona sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Premijerligaš je angažman levog beka koji se odlično snalazi i u ofanzivnijim ulogama uz levu aut liniju potvrdio zvaničnim saopštenjem u kojem se navodi da je saradnja dogovorena do juna 2026. godine, ali nisu objavljeni zvanični finansijski uslovi. Ipak, ostrvski mediji saznaju da je odbačeni sin Barselone iz Hetafea stigao za obeštećenje od 18.000.000 evra.

Izabrane vesti

Uz zvaničnu vest o angažmanu trećeg pojačanja kluba u letnjem prelaznom roku (nakon ranijeg dolaska Enoka Mvepua i Kjela Šerpena utiske je umirao i glavni trener Grem Poter.

"Želeli smo da dovedemo Marka u klub. Zaista smo srećni što smo ga konačno dočekali i uzbuđeni smo što možemo da radimo sa njim. Prošao je fantastičnu školu Barselone, a ostavio je pravi utisak u Primeri i u okviru reprezentacije. On je svestran igrač i pojačaće konkurenciju i opcije u timu", rekao je strateg Brajtona.

Kukurelja je deo karijere proveo u Eibaru kao pozajmljen igrač, međutim potpunu afirmaciju je stekao u Hetafeu za koji je odigrao 86 zvaničnih utakmica i postigao četiri pogotka uz osam asistencija. Za seniorsku reprezentaciju španije je debitovao pobedi protiv Litvanije (4:0) u junu, a predstavljao je Crvenu furiju i na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju.


tagovi

Mark KukureljaBrajtonHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara