Saul, Trinkao, Dani Alves (©Reuters)
Saul, Trinkao, Dani Alves (©Reuters)

Barsine transfer improvizacije: Veliki povratak Danija Alvesa, Saul iz kanala i druga šansa za Trinkaa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 11:45

Ćavi nema novac da bira po želji...

Par loših odluka i transformacija od tima koji je predstavljao strah i trepet do ekipe kojoj nedostaje i igra i hemija, a objektivno i kvalitet. Ćavi je prihvatio vruć krompir i rešio da pomogne povratak Barselone na mesto koje joj pripada, ali svima je jasno da neće moći sam, a kako klub nema para za bombastična pojačanja moraće novi trener dobrano da improvizuje.

Otud i ne tako očekivana imena koja se pominju u prvim spekulacijama pred januarski prelazni rok na stadionu Kamp Nou: Dani Alves, Saul i Trinkao. Sve dobro poznata imena. I sve prilično rizične kupovine.

Izabrane vesti

Počevši od veterana Alvesa, 23 trofeja je osvojio, uključujući i tri Lige šampiona, za osam sezona u zlatno vreme Barse, smatran je svojevremeno za najboljeg desnog beka na planeti, ali sada mu je već 38 godina, a bez ugovora je od septembra kada se rastao sa Sao Paulom.

Brazilski UOL piše ipak da je legendarni fudbaler već obavio neke sastanke sa Barsinim čelnicima oko potencijalnog januarskog povratka. Ćavi je navodno digao ruku za, ne toliko zbog onoga što bi Alves mogao da donese na terenu, već zbog pozitivnog uticaja na svlačionicu. I mada Dani ni u najboljim godinama nije bio poznat kao oličenje disicpline ipak je za aktuelni sastav Blaugrane tata fudbala.

Drugo zvučno ime je Saul Njigez, htela ga je Barselona još dok je nosio dres Atletika, tada nije bilo izvodljivo. U međuvremenu ga je Dijego Simeone otpisao, a Saul se nije snašao ni na pozajmici u Čelsiju. Kod Tomasa Tuhela odigrao je svega 238 minuta, uglavnom u Liga kupu, pa se na ostrvu spekuliše da će Plavci pokušati da ga se reše već u januaru. I njemu je u interesu da ode negde gde bi igrao kako bi se vratio u reprezentaciju Španije na vreme za Mundijal u Kataru.

Na kraju, tu je i 21-godišnji Trinkao, igrač Barselone na pozajmici u Vulverhemptonu u kome je redovan u startnoj postavi. U stvari, za ovih par meseci u Premijer ligi je sakupio skoro isto onoliko minuta koliko je prošle sezone proveo na terenu kao igrač Barse u Primeri. Portugalski Rekord tvrdi da je Ćavi već instruisao upravu Barselone da pita Vulvse može li da Trinkaa vrati šest meseci pre isteka pozajmice. Krila su ključna u Ćavijevoj filozofiji fudbala.

Problem je samo što se sad o igraču koga je Barsa kupila za 31.000.000 evra pita Vulverhempton koji je za pozajmicu platio 6.000.000. I zadržao opciju da ga otkupi za dodatnih 30.000.000.

Rizični planovi. Ali nema Barsa mnogo prostora za manevar. Kasa je prazna, a problemi nagomilani.



tagovi

Saul NjigezDani AlvesFransisko Trinkao

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara