Frenki de Jong i Oskar Mingesa (ⒸReuters)
Frenki de Jong i Oskar Mingesa (ⒸReuters)

Barsini štoperi za budućnost zbog kojih "visi" povratak Garsije iz Sitija

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 12:42

Ima li Barselona dugoročno rešenje za štopere?

Kuburi Barselona već dugo sa defanzivnim igračima, posebno centralnom dvojicom. Nekada su noge u čvor protivničkim napadačima vezivali Pujol, Rafa Markez, Maskerano i Pike - koji je i dalje tu, ali u 34. godini života - dok poslednjih godina pokušavaju da ih naslede Matje, Mina, Vermalen, Umtiti, Lengle... Pokušavaju, ali teško im ide.

U potrazi za najboljim rešenjem štoperskog tandema, samo ove sezone Ronald Kuman je promenio šest kombinacija.

Izabrane vesti

Čini se, ipak, da je posle pobede nad vodećim Real Sosijedadom uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju, koju bi mogao da forsira u narednom periodu. Reč je o dvojici 21-godišnjaka školovanih u Barsi - Oskaru Mingezu i Ronaldu Arauhu. Doduše, ovaj drugi je stigao iz Urugvaja kao 19-godišnjak sa već solidnim seniorskim iskustvom u nogama.

Igrali su zajedno u Barseloni B, a pre nekoliko dana u derbiju sa vodećim Real Sosijedadom prvi put upareni su i u prvom timu slavnog kluba.

S obzirom na pobedu 2:1, uspešno su odradili posao. Nisu paničili i grešili, a gol gostiju usledio je posle kornera kada je nekoliko igrača moglo bolje da reaguje. Pre svih Pedri i Grizman.

"Oni su Barselonina deca. Pokazali su da umeju da igraju pod pritiskom, imaju kvalitet i pred njima je lepa budućnost", pohvalio je Kuman mlade fudbalere i objasnio zbog čega im je pružio šansu u tako važnoj utakmici, rizikujući jer prvi put na velikoj sceni nastupaju zajedno.

"U potpunosti im verujem. Postoji konkurencija za mesto u timu, a njih dvojicu sam izabrao zbog kvaliteta i brzine. Veoma sam zadovoljan kako rade".

Ukoliko Mingeza i Arauho nastave u istom ritmu, Baraselona bi mogla da odustane od povratka svog nekadašnjeg deteta, Erika Garsije, koji je 2017. kao 16-godišnjak otišao u Mančester Siti. Gvardiola mu ove sezone ne daje previše prilika da igra, još letos se pominjalo da bi mogao nazad na Kamp Nou, ali Barselona nije htela da plati traženih 20.000.000 evra za igrača kom u junu ističe ugovor.

Sigurno bi Građani sada spustili cenu, ali možda bude uzalud...


tagovi

Ronald ArauhoOskar Mingez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara