Stadion Rapida (©Reuters)
Stadion Rapida (©Reuters)

Bečki derbi odavno ne odlučuje o prvaku Austrije

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 12:37

Alijanc stadion poprište bitke, Rapidu se ne gubi korak za Salcburgom

Godinama unazad se u bečkom derbiju ne rešava pitanje šampiona. Austrija je dobila novog šampiona koji gospodari Bundesligom i nema nameru da siđe sa trona – Salcburg. Rapid i Austrija Beč nemi su posmatrači i povremeno uspevaju da delimično povrate stari sjaj, ali ne i da doguraju dalje od vicešampionskog zvanja. Ipak, derbi ostaje derbi i to ne mogu da promene stanje na tabeli, forma, ni godine posta.

Najbitnijom utakmicom austrijskog fudbala spustiće se zavesa na 9. kolo u Bundesligi. Rapid dočekuje Austriju, a utakmica je na programu od 17.00.

Izabrane vesti

Preuzeo je Salcburg primat od bečkih velikana osvojivši sedam titula prvaka Austrije u nizu. Bečki Rapid je minulu sezonu završio kao drugoplasirani tim što mu je donelo izlazak u kvalifikacije za Ligu šampiona.

I u tekućoj sezoni Rapid ima šampionske aspiracije. Drugom napadu lige Salcburg nije uspeo mnogo da odmakne, a Rapid, za koji nastupa Filip Stojković, je porazom od Rida (4:3) u prethodnom kolu propustio priliku da se popne na čelo tabele i za promenu, barem do narednog kola, gleda sa visine tim iz Mocartovog grada.

Austrija Beč ne stoji tako dobro na tabeli kao Rapid, koji zauzima treću poziciju. Utakmice Austrije iz Beča odlikuje mali broj golova i čvrsta igra. Trijumfom u bečkom derbiju na Alijanc stadionu, Austrija bi skočila u plej-of zonu i prekinula crnu seriju od četiri meča bez pobede.

Poslednji međusobni susret dva najveća austrijska kluba završen je bez pobednika – 2:2. Pre toga po jednom slavili su Rapid (3:1 na strani) i Austrija (6:1 kod kuće). Derbi Beča garantuje golove i brojna uzbuđenja iako je odavno pao u drugi plan.

AUSTRIJA 1 - 9. KOLO

Subota

Šturm - Tirol 1:0 (1:0)

Sankt Pelten - Salcburg 2:8 (1:4)

Admira - Hartberg 2:3 (2:1)

Nedelja

14.30: (1.33) LASK (5.40) Altah (8.50)

14.30: (1.72) Volfzberger (3.90) Rid (4.70)

17.00: (1.73) Rapid Beč (3.90) Austrija Beč (4.60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija BečRapid BečAustrija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara