Kevin de Brujne i Romelu Lukaku slave gol protiv Velsa (©Reuters)
Kevin de Brujne i Romelu Lukaku slave gol protiv Velsa (©Reuters)

Belgijanci demonstriraju silu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 13:15

Grupa E: Česi će u Pragu pokušati da se odupru jednoj od najjačih svetskih selekcija. Belorusi u Borisovu domaćini Estoncima

Belgijanci su na proteklom Mundijalu u Rusiji izbacili Brazil u četvrtfinalu, na kraju su bili tek četvrti, a u Kataru su, po svemu sudeći jedni od favorita za „boginju“. Naravno, prvo treba da preskoče kvalifikacije. Kako su krenuli, za Kevina de Brujnea, Romelua Lukakua i drugove neće biti problema u Grupi E. Na startu je pao Vels sa Geretom Bejlom (3:1) u Heverleu, a selekcije zemlje Beneluksa danas (20.45) gostuje solidnoj Češkoj u Pragu u drugom kolu grupe.

Česi su bili ubedljivi protiv Estonije u poljskom Lublinu sa 6:2, a briljirao je fudaler Vest Hema Tomas Souček, strelac tri gola. Izabranici selektora Jaroslava Šilhavija pokušaće da pruže jak otpor favoritu. Koliko god spisak Češke po suvom kvalitetu bio neuporediv sa spiskom Crvenih đavola, prisutan je solidan broj internacionalaca koji ove sezone igraju odlično u svojim klubovima.

Izabrane vesti

Pomenuti Souček blista u Premijer ligi u Vest Hemu gde se takođe ističe i Vladimir Coufal. Antonjin Barak standardno drži kvalitet igara u dresu Verone, a tu je i napadač Bajera iz Leverkuzena Patrik Šik.

20.45: (5,10) Češka (3,60) Belgija (1,72)

O Belgijancima ne bi trebalo previše trošiti reči. Sa Lukakuom, Mertensom i De Brujneom kao napadačkim triom, izostanak maleroznog i večito povređenog Edena Azara ne bi trebalo da se oseti. Od 2001. godine nisu odigrali takmičarsku utakmicu, ali su od 2007. do danas pala tri prijateljska sučeljavanja – dva puta su slavili Česi, poslednje 2017. godine pripalo je Belgijancima golovima Batšuaija i Felainija. Četa Roberta Martineza je vezala pet pobeda, a Česi tri.

18.00: (1,37) Belorusija (4,80) Estonija (8,50)

U drugom meču Grupe E, Belorusija u Borisovu dočekuje Estoniju (18.00). Domaćin danas startuje kvalifikacije. Pre tri dana je nekadašnja republika SSSR-a odigrala prijateljsku utakmicu sa Hondurasom, bilo je 1:1. Jedini gol za Beloruse delo je Pavela Savitskija, igrača Ruha iz Bresta.

Belorusija je pobedila na dve od tri poslednje utakmice (jedan remi) protiv Estonije. Pre dve godine igrali su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U Minsku nije bilo golova, a u Talinu slavili su Belorusi sa 2:0.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoFudbalska reprezentacija Češkereprezentacija ČeškeFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara