Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Beng-Beng Mitrović: Instinkt, navike u kaznenom, čistota u egzekuciji

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 15:48

Fulam ponovo veruje u srpskog napadača

Promenu u igri je uzrokovao šef stručnog štaba Skot Parker. Želeo je tečniji fudbal, Aleksandar Mitrović je postao taktička žrtva. Ove sezone je čak 14 puta u igru ulazio sa klupe, ubedljivo najviše u timu. Odrazilo se to i na samopouzdanje srpskog golgetera. Sve dok se opet nije vratio u Beograd i sa pet golova na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo potvrdio da je ipak najubojitiji napadač u Fulamu.

Posle samo tri gola u 27 utakmica za klub ove sezone u nedelju je protiv Aston Vile, a sve na osnovu tih golova u dresu Orlova, ponovo dobio šansu u startnih 11. I pogodio, mada je Fulam svakako poražen. I sad se opet priča o Mitroviću kao prvom izboru. Preko noći, sve se promenilo. I on sam se promenio.

Izabrane vesti

Golovi su samo posledica truda koji je uložio poslednjih nedelja. Nije sreća. On je kvalitetan fudbaler. I kad radiš naporno, ne zaboravljaš osnove, razumeš da se stvari menjaju i ponavljaš i usavršavaš svoje veštine, tvoj trenutak će doći”, rekao je Parker na konferenciji za novinare pred meč sa Vulverhemptonom.

Prosto, sada se na Krejven Kotidžu se opet uzdaju u Mitrovića.

Mitro je imao takvih momenata više puta. U poslednja dva ili tri meseca je ulazio sa klupe po 15 minuta. Nije sigurno srećan zbog toga, naravno da nije. Povremeno je nezadovoljan i zbog mojih odluka. Verovatno je nezadovoljan i samim sobom. Ali ugrabio je svoj trenutak. A nije bilo razlike u prvoj utakmici za Srbiju (ušao u igru u 63. minutu) i njegove situacije ovde. Razlika je što je tada, kad je ušao…”, zastao je Parker, udario po stolu i nastavio.

… dobio svoju šansu i kao napadač…”, opet stanka, novi udarac…

… postigao gol. I onda se, tako je to sa napadačima, javlja to istinsko samopouzdanje, kao grudva koja postaje sve veća. Beng! Još jedan gol. Onda Portugalija, pa još dva (protiv Azerbejdžana, prim.aut), ruši rekord (Stjepana Bobeka, prim.aut). To je ono što rade vrhunski fudbaleri”.

Sada samo igre iz reprezentacije treba preneti na klupski nivo. A Fulam ipak nema Dušana Tadića i ostale da Mitrovića hrane loptama. Tu je Mitrović najbolji.

Vidite instinkte, navike u kaznenom, čistotu u egzekuciji. Često to pronalazite kod napadača koji su u maloj krizi. U takvim trenucima, nemaju luksuz da promaše. Njegov prvi gol (protiv Republike Irske, prim.aut) je bio divan, prefinjena tehika, svest o položaju golmana. I ostale su realizacije bile jako dobre. To je lepo”.

Ali opet, treba to preneti na klupski nivo. Ugledni Atletik piše da su u klubu bili svesni da je Mitroviću nestalo samopouzdanje, primećivali su da se čak i on sam nekako otuđio, povukao u sebe. Razlika se videla i na terenu. Nije više jurišao ka protivničkom šesnaestercu, već je izlazio po bokovima da odigrava duple pasove sa krilima. U Fulamu to ranije nije bio slučaj i stručni štab je takvu pojavu protumačio kao posledicu pada samopouzdanja, maltene kao bežanje od odgovornosti.

Protiv Aston Vile opet je kampovao u šesnaestercu. Vršio pritisak na rivala i kad je meč bio izgubljen. Sam, bez pomoći saigrača. Rizikovao je. To je ono što napadač treba da radi. Gol protiv Vile je bio kraj njegovog golgeterskog posta koji je u Premijer ligi trajao još od drugog kola.

Veliki kamen pao je sa srca. Protiv Vile, Mitrović je imao čak pet udaraca ka protivničkom golu, najviše još od oktobarske utakmice sa Kristal Palasom. Četiri su išla u okvir gola. Trčao je, krao lopte rivalima, donosio energiju koja će biti neophodna ako Fulam želi da ostane u Premijer ligi.

Sada bar ekipa ima koga da prati.


tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara