Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Benzema nema dilemu: El Klasiko je najbolja utakmica na svetu, čak i bez Mesija i Ronalda

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.10.21. | 06:17

„Nikada nije pravi trenutak da se igra protiv njih, pa ni kada su u lošoj formi“, poručuje Francuz

Eksplodirao je Karim Benzema u Real Madridu otkad su se razišle prve zvezde Kraljevskog kluba. Do izražaja je došla liderska crta francuskog napadača, koji je sve i svja na Santijago Bernabeu. Bliži se novi El Klasiko, Barselona i Real Madrid će 24. oktobra ukrstiti koplja, a po prvi put u eri Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, niti jedan od dvojice igrača koji su obeležili ovu epohu neće biti akter najveće fudbalske utakmice na svetu, kako mnogi nazivaju El Klasiko.

Karim Benzema, čovek u koga se u Madridu najviše uzdaju, veruje da je El Klasiko i dalje najbolja utakmica u svetu fudbala, čak iako Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi više ne uzimaju učešće u njoj. Njihov izostanak ništa ne menja, jer to je derbi svih derbija.

Izabrane vesti

„Za mene je i dalje sve isto. El Klasiko ostaje najbolja utakmica koja postoji u fudbalu. Nije važno koji će igrači igrati ili koji su otišli i više ih nema... Kao ni ko će doći i uzeti učešće u El Klasiku. Utakmice Real Madrida i Barselone su istorijske“, rekao je Karim Benzema za I-Es-Pi-En.

Lionel Mesi drži rekord po broju postignutih golova protiv Real Madrida. Zvezda Pari Sen Žermena je u periodu dok je nastupala za Barselonu – od 2004. do 2021. godine – postigla 18 golova u El Klasiku. Sa druge strane, Kristijano Ronaldo već tri godinenije član Kraljevskog kluba, zaustavio se na brojci od devet golova u El Klasiku, a jedini igrač koji je u La Ligi postigao više golova protiv Barselone od njega je Dijego Forlan sa 10 golova.

Igrači i treneri prolaze, ali El Klasiko ostaje to što jeste.

„Imena se menjaju. Nekada su El Klasiko obeležavali Zinedin Zidan, Ronaldinjo, Ronaldo Luis Nazario da Lima, Samjuel Eto. Rivalstvo između Real Madrida i Barselone će uvek biti isto, bez obzira ko se nalazi naterenu“.

Karim Benzema (©Reuters)Karim Benzema (©Reuters)

Blaugrana grca u dugovima, finansijski problemi namakli su omču klubu oko vrata i „oterali“ Lionela Mesija. Barselona je loše otvorila sezonu, u Ligi šampiona nema osvojen ni bod – izgubila od Benfike i Bajerna, kome nije uputila šut u okvir gola – a u La Ligi već kaska za drugoplasiranim Real Madridom pet bodova, ali ima i utakmicu manje. Tabela je jedno, a derbi utakmica za sebe. Tada su svi rezultati nebitni, ne igraju nikakvu ulogu.

„Nikada nije pravi trenutak da se igra protiv njih. Tim poput Barselone ili bilo koji drugi vrhunski tim može da igra loše, ali to se brzo preokrene. To je utakmica koju ne možemo olako shvatiti, čak i ako do sada nisu igrali dobro“.

Nedavno je procurio spisak od 30 imena koja su u užem krugu za Zlatnu loptu. Među njima je i Karim Benzema, a legendarni Ronaldo Zuba je istakao da je Karim Benzema njegov favorit za prestižnu nagradu. Ukoliko je napadač Real Madrida osvoji, postaće prvi francuski igrač koji je podigao Zlatnu loptu posle Zinedina Zidana.

„Osvajanje Zlatne lopte je bio moj dečački i mladalački san, i velika motivacija. Zlatna lopta predstavlja najbolje igrače na svetu i sjajno je biti na toj listi. Ako pogledate ko se nalazi na užem spisku, to je zadivljujuće. Osvajanje Zlatne lopte mi je uvek bio cilj. Moglo bi se reći da sam sada blizu. U prethodne tri ili četiri godine sam odlično igrao i voleo bih da nastavim sa igranjem na visokom nivou“.

Karim Benzema je trenutno prvi strelac kluba i La Lige sa devet golova. Takođe, najbolji je i asistent – namestio je saigračima sedam šansi koje su prerasle u slavlje. Na deset utakmica u sezoni – računajući špansko prvenstvo i Ligu šampiona – postiže gol po meču, a u ovoj kalendarskoj godini francuski napadač je na koti od 28 golova i 11 asistencija. Produktivniji od njega samo su Robert Levandovski (zbirno 46 golova i asistencija), Erling Haland (45) i Kilijan Embape (43).

Ako najprestižnija indiviadualna nagrada završi u narušju – super, ali bitnije je beležiti dobre rezultate i osvajati klupske trofeje.

„Dok igram, ne razmišljam o Zlatnoj lopti. Razmišljao o tome kako da pomognem timu da pobedi, da napravi spektakl. Zlatna lopta dolazi kao rezultat toga. Ona je individualna nagrada, ali sve polazi iz kolektiva“, podvukao je Karim Benzema.



tagovi

Lionel MesiKristijano RonaldoBarselonaReal MadridEl KlasikoKarim BenzemaPrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara