Gonzalo Berhesio (©Reuters)
Gonzalo Berhesio (©Reuters)

Berhesio seje strah u poznim godinama

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 22:37

Nasional veliki favorit u duelu sa Feniksom u okviru 9. kola urugvajske Klausure

Još mesec dana je ostalo do kraja poslednje treće faze prvenstva Urugvaja. Aperturu je posle majstorice sa Nasionalom iznenađujuće osvojio novajlija Rentistas, dok su u Torneo Intermedio fazi najuspešniji bili Trikolori iz Montevidea. Nasional je u vrhu i u tekućoj sezoni Klausure, pošto za liderom Liverpulom zaostaje pet bodova, uz meč manje. Baš njega puleni Horhea Đordana igraju noćas na svom terenu protiv Feniksa u okviru 9. kola prventva (23.55).

Trikolori u meč ulaze posle pobede nad Progresom u prošloj rundi kao gost sa 1:0. Na dosadašnjih osam susreta gigant iz Montevidea je još neporažen, uz četiri slavlja i isto toliko remija.

Izabrane vesti

Pokretačka snaga ekipe sa Gran Parkea je veteran Gonzalo Berhesio. Argentinski napadač puni 37 predstojećeg leta, ali i dalje je nemilosrdan na svom radnom mestu. Posmatrajući čitavu sezonu, Berhesio deli prvo mesto na listi strelaca sa Huanom Ramirezom iz Liverpula sa 19 pogodaka, a postigao je i četiri na poslednje četiri utakmice.

Nasuprot Nasionala je rival koji nema problem da zatrese mrežu, ali retko uspeva da je sačuva. Feniks nije pobedio na četiri protekla duela, a poslednji put se radovao protiv Progresa u Paladinu početkom meseca. Od tada neuspeh u sudaru sa liderom i potom tri uzastona remija. Prethodni put sa Danubiom kod kuće. Ekipa Huana Ramona Karaska nalazi se na 12. mestu na tabeli sa 8 bodova.

Nasional će ponovo imati

Emilijana Martineza u veznom redu, pošto je izdržao suspenziju, ali se ne očekuje debi nove akvizicije, legendarnog Andresa D'Alesandra, koji je tek počeo da trenira sa Trikolorima.

Tradicija je apsolutno na strani Nasionala. Naime, Trikolori su neporaženi na 15 proteklih međusobnih dvoboja sa Feniksom, a u tom periodu slavili su u 14 navrata. Ujedno, tokom pomenute serije Nasional je pobedio 10 puta, a da mu Feniks nije zatresao mrežu.

URUGVAJ 1 - 9. KOLO

Subota

River Plejt - Sero Largo 2:0 (0:0)

Defensor Sporting - Liverpul 0:3 (0:1)

Nedelja

Vonderers - Penjarol 0:1 (0:1)

Rentistas - Montevideo Siti u toku

23.55: (1,65) Nasional (3,60) Feniks (5,10)

Ponedeljak

21.00: (2,30) Danubio (3,10) Sero (3,10)

23.15: (2,85) Deportivo Maldonado (2,65) Plaza Kolonija (2,85)

Utorak

23.15: (2,75) Boston River (2,80) Progreso (2,75)

*** kvote su podložne promenama 



tagovi

Južna AmerikaUrugvaj 1NasionalFeniks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara