Kristijan Broki, trener Monce (©AFP)
Kristijan Broki, trener Monce (©AFP)

Berluskonijeva Monca zaribala, Serija A pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 09:00

Ambiciozni projekat nekadašnjeg vlasnika Milana preti da trokira u finišu Serije B. Lider Empoli nije poražen od 1. novembra prošle godine, odnosno 24 utakmice u nizu

Na velika vrata se Silvio Berlsukoni, nekadašnji vlasnik Milana i premijer Italije, vratio u fudbal na Apeninima. Kupio je Moncu, iz Serije C je prošle sezone uveo u viši rang, ali nije planirao da se zadrži duže od jedne sezone u Seriji B. Tim iz Lombardije, u kojem rukovodeću ulogu ima i Adrijano Galijani, Berluskonijeva "desna ruka" iz trofejnih dana milanskog giganta, doveo je poznate igrače, vratio u život problematičnog dečka italijanskog fudbala Marija Balotelija. Stigao je i još jedan bivši napadač Rosonera, Kevin Prins Boateng, a u planu je dolazak na leto francuskog veterana Franka Riberija koji sada brani boje Fjorentine.

Očekivala se lagana promocija u Seriju A, ali Monca pada u finišu sezone. Tim iz grada u blizini Milana je poražen u dve od poslednje tri utakmice. Prošle nedelje je Venecija razbila ambiciozni Berluskonijev projekat sa 4:1.

Izabrane vesti

19.00: (5,70) Virtus Entela (3,70) Monca (1,65)

Moncu s klupe predvodi Kristijan Broki, nekadašnji fudbaler Milana iz slavnih dana kada je ovaj tim dominirao u Italiji i Evropi. Baloteli zbog povrede nije igrao na poslednje dve utakmice. Berluskonijev tim danas (19.00) gostuje poslednjeplasiranoj Virtus Enteli i pobeda je imperativ ako želi u najviši rang i da izbegne baraž. Podsetimo, posle ligaškog dela sezone, odnoso 38 kola, igra se plej-of i plej-aut. U borbi za treće mesto u Seriji A bori se čak šest ekipa, s tim da trećeplasirani i četvrtoplasirani preskaču prvu rundu doigravanja.

Osam kola pre kraja drugoligaškog karavana u Italiji, Empoli je odmakao na tabeli i čini se da će tim iz Toskane da se vrati u elitni rang. Lider Serije B pet meseci ne zna za poraz. U ovom šampionatu ga je samo pobedila Venecija, i to 1. novembra prošle godine. Posle toga Empoili je vezao 24 utakmice bez poraza. Neće igrati danas meč 31. kola jer je deul sa Kremonezeom odložen zbog teške epidemiološke situacije u ovom gradu u Lombardiji.

Velika borba do kraja šampionata biće za drugu poziciju koja, takođe, vodi u Seriju A. Prošlogodišnji član najboljeg društva Leče trenutno je na toj poziciji sa 52 boda, Salernitana ima 51, Monca 50 i Venecija 49. Sve to garantuje pakleni finiš sezone u Seriji B.

19.00: (1,72) Leče (3,60) Salernitana (5,10)

Za Leče igra prvi strelac lige Masiko Koda. Iskusni napadač je postigao 20 golova ove sezone i ključni je igrač crveno-žutih. On ima pet pogodaka više od igrača lidera šampionata Empolija, Leonarda Mankusa. Leče je tim koji je u najboljoj formi u Seriji B. Vezao je četiri pobede, a danas dočekuje Salernitanu (19.00) u derbiju kola. Tim iz Salerna je na trećoj poziciji i takođe se bori za željeno drugo mesto i povratak u elitu.

19.00: (2,15) Kjevo (3,10) Spal (3,80)

Kjevo iz Verone želi mesto u baražu. Za ovaj klub iz grada ljubavi već nekoliko sezona igra nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši igrač Crvene zvezde, Nanta i Lacija Filip Đorđević. Iskusni napadač je ove sezone postigao četiri gola, a prošle nedelje je bio strelac u remiju svog tima pritiv Ređine (1:1). Nije bio standardan ove sezone u nekadašnjem članu Serije A koji tavori već godinama u drugoligaškoj konkurenciji i nikako da se vrati u društvo najboljih. Prošle sezone je Đorđević postigao 10 pogodaka za Leteće magarce. Kjevo ne može da se pohvali dobrom formom. Već četiri meča je bez pobede, a današnji (19.00) SPAL iz Ferare bori se da ostane na mestu koje vodi u baraž za popunu italijanske elite.

Sve utakmice 31. kola Serije B možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Serija BEmpoliLečeFrozinoneItalija 2ItalijaMoncaKjevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara