Fudbaleri Vest Hema (©Reuters)
Fudbaleri Vest Hema (©Reuters)

Biće drama za četvrto mesto: Vest Hem diše za vrat Junajtedu, četiri kluba u pet bodova

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 16:55

Čekićari na silu uterali gol Vulverhemptonu i zadržali se u krugu kandidata za Ligu šampiona

Biće drame za četvrto mesto Premijer lige! Daleko su maj i kraj sezone, ali kako se završnica polako bliži, tako sve više raste neizvesnost oko toga ko će sa Ostrva od jeseni u fudbalsku elitu.

Čelsi je svoje šanse za titulu prosuo i sada došao u nepovoljnu poziciju da možda čak može i da ispadne iz Top 4, mada je to teško zamisliti. Zato od Mančester Junajteda, Vest Hema, Arsenala i Totenhema možemo svašta da očekujemo do kraja. Posle minimalnog trijumfa Čekićara nad Vulverhemptonom za četvrtu poziciju na tabeli konkuriše čak četiri kluba! Junajted ima 47, Vest Hem i Arsenal po 45, a Totenhem 42 boda. S tim da Tobdžije u odnosu na Junajted i Vest Hem imaju čak tri utakmice zaostatka, a Totenhem dve, koliko i Čelsi ispred ostalih.

Izabrane vesti

Dobro su se pomučili i preznojili fudbaleri Vest Hema, ali se na kraju isplatilo. Sa velčikim osmehom na licu Dejvid Mojes pozdravio je sve navijače na Olimpijskom stadionu, a po njegovim reakcijama posle utakmice najbolje se videlo koliko mu je pobeda značila. Njegov tim je četvrto kolo zaredom bez poraza, a od mogućih dvanaest izgubljena su “samo“ četiri boda, u remijima sa Lesterom i Njukaslom. Vulvsi su ovim porazom definitivno izgubili svoje pravo da se nadaju senzacionalnom raspletu eventualnom ulasku u četiri najbolja na Ostrvu, ali svakako nije ni za očekivati da igrači Bruna Laža urade tako nešto uz velike oscilacije u formi.

Vest Hem je napadao od prvog minuta, opsedao gol protivnika i umalo bio kažnjen zbog svih propuštenih šansi, ali je na kraju Tomas Souček na svoj 27. rođendan dobio dva najlepša poklona – gol i pobedu! Gol za tri važna boda možete pogledati OVDE.

Zaslužili su Čekićari ovu pobedu, ne samo zbog toga što su igrali na svom terenu. Jednostavno su u svakom segmentu igre bili bolji, konkretniji, ofanzivniji i uspeli su da se počaste za dobru igru. Samo u prvom delu propustili su tri dobre šanse, preko Arona Kresvela, Majkla Antonija i Deklana Rajsa, da bi Hvang Hi Čan u četvrtom minutu nadoknade bio u kardinalnoj prilici da zatrese mrežu Lukaša Fabijanskog. No, lopta je protutnjala kraj stative.

Ništa se bitnije na terenu nije promenilo ni u nastavku. Vest Hem je nastavio sa ofanzivnim pristupom koji se ubrzo konačno isplatio. Aut sa leve strane, Antonio je uspeo da uvede loptu u kazneni prostor i pošalje je na peterac, gde je slavljenik Souček odradio ostatak posla i jednim potezom zatresao mrežu.

Taj pogodak delovao je na goste poput anestezije. Do kraja gotovo da više ništa konkretno od Vulvsa, dok je Vest Hem pripretio samo još preko Džeroda Bouena, ali je njegov udarac nisko po sredini odbranio Žoze Sa.

Klub iz Londona sada može da odahne i da se spremi za teško gostovanje Liverpulu u subotu. Vulvsima istog dana stiže Kristal Palas.

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Petak

Sautempton - Norič 2:0 (1:0)

/Adams 36, Romeu 88/

Subota

Lids – Totenhem 0:4 (0:3)

/Doerti 10, Kuluševski 15, Kejn 27, Son 85/


Brentford - Njukasl 0:2 (0:2)

/Žoelinton 33, Vilok 44/

Brajton - Aston Vila 0:2 (0:1)

/Keš 17, Votkins 68/

Kristal Palas - Barnli 1:1 (1:0)

/Šlup 9 - Milivojević 46AG/

Mančester Junajted - Votford 0:0

Everton - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Foden 82/

Nedelja

Vest Hem - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Souček 59/

Odloženo:

Čelsi - Lester



tagovi

Tomaš SoučekMajkl AntonioVest HemVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara