BiH: Renovirani Zrinjski gostuje na Pecari, novajlija u Tuzli

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 11:24

Danas dva duela u šampionatu Bosne i Hercegovine

Nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine polako se zahuktava, a već danas nas očekuju nova dva zanimljiva duela. Poučeni iskustvom iz prethodnih sezona, timovi sebi ne žele dozvoliti loš početak, pa će sigurno svi težiti osvajanju bodova već na samom startu.

U centru pažnje sigurno će biti hercegovački okršaj između Širokog Brijega i Zrinjskog, dok će Sloboda domaću premijeru imati protiv novajlije u ligi, ekipe Rudar Prijedora.

Izabrane vesti

21.00: (2,10) Široki Brijeg (3,20) Zrinjski (3,45)

Tim sa Pecare večerašnji susret sa starim rivalom dočekuje, u ne baš najboljoj atmosferi. Razlog za to je šokantno ispadanje od albanske Vlaznije, u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu pre tri dana, pa će stručni štab imati pune ruke posla da ekipu probudi za početak domaćeg šampionata. Ako ima boljeg načina za 'razbuđivanje', onda je to svakako okršaj sa velikim rivalom kao što je Zrinjski.

Moraće iskusni trenerski vuk Toni Karačić naći recept kako da što pre poraz iz Skadra izbaci iz glave svojim fudbalerima, kako bi se mogli u potpunosti posvetiti Premijer ligi.

Jako je teško preći sa utakmice u Albaniji na derbi sa Zrinjskim, ali nam u ovom trenutku to može i dobro doći. Imali smo fizičko i psihičko pražnjenje i zato je bitan taj motiv koji će sigurno dići ekipu. Ovaj derbi bi trebalo da ih motiviše da izvuku poslednji atom snage. Gledajte, Zrinjski ima najboljeg igrača u ligi, Nemanju Bilbiju. On ih kvalitetno predvodi, postavlja se na terenu i njegova strast za pobedom je ogromna. Biće teško, ali verujem u moje momke“, istakao je Toni Karačić.

Zrinjski je u novu sezonu ušao sa potpuno drugačijim timom. Veliki broj nosilaca igre iz prošlih sezona više nisu tu, poput Ognjena Todorovića, Miloša Filipovića, Ivana Enina, Miljana Govedarice, Dinka Trebotića. Stručni štab se opredelio za mlade snage kako se ne bi dogodila još jedna neuspešna sezona neizlaska na međunarodnu scenu. To može biti i dvosekli mač, a da li su čelnici Plemića bili u pravu, videćemo već večeras na Pecari.

Zrinjskom ne ide na ruku ni tradicija, budući da je Široki na svom terenu, u poslednja četiri, pobedio čak tri meča.

Istina je da nemamo dobra iskustva sa Širokim na Pecari, jer nam nikako ne leže. Oni su favoriti jer igraju kući, a i zato što je tradicija na njihovoj strani. Možda će u nekom periodu, kod domaćina biti prisutan umor jer su igrali evropsku utakmicu u Albaniji, ali je ovo ipak derbi u kojem svi daju sve od sebe. Oni za razliku od nas nisu doživeli neke velike promene što se tiče ekipe. Imaju jako zanimljivih igrača, trener dobro radi svoj posao, i sigurno je da će biti u gornjem delu tabele. Međutim, mi smo radili na tome da ove sezone budemo bolji nego prethodne pa ćemo to pokušati od samog starta“, istakao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

19.00: (1,35) Sloboda (4,50) Rudar Prijedor (8,50)

Fudbaleri tuzlanske Slobode protekle sezone su jedva uspeli da opstanu u društvu najboljih. Bila je to jako turbuletna sezona gde je 'vruć' krompir nakon loših rezultata pao u ruke Mladena Žižovića. Bivši trener Radnika i Zrinjskog je pokazao da mu dobro ide, te je prvobitni cilj opstanka u ligi ostvario. Usledio je logičan sled događaja. Novi trenerski ugovor i pojačanja. Nekoliko novih igrača, koji će svakako biti jako bitan faktor u ovosezonskom cilju. Ono što im svakako ide na ruku jeste da važe za favorita, budući da im dolazi novajlija u ligi, ekipa Rudar Prijedora. Tim koji je u prošloj sezoni bio prvoplasirani u Prvoj ligi Republike Srpske, ali tim o kojem protivnici ne znaju mnogo. Međutim, sigurno je za očekivati da gostima ne nedostaje motiva da se na najbolji način predstave premijerligaškoj publici u povratničkoj sezoni u društvo najboljih.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO

Petak

Radnik - Leotar 0:1 (0:0)

/Sekulović 68/

Subota

Željezničar - Borac Banjaluka 1:1 (1:0)

/Bojo 43 - Kulašin 88/

Nedelja

19.00: (1,35) Sloboda (4,50) Rudar Prijedor (8,50)

21.00: (2,10) Široki Brijeg (3,20) Zrinjski (3,45)

Ponedeljak

18.00: Sarajevo - Tuzla Siti

20.00: Velež - Posušje

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiŠiroki BrijegSloboda TuzlaRudar Prijedor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara