Foto: AFP
Foto: AFP

Bilbao zaboravio kako se pobeđuje, preslišava se protiv najslabijeg napada Primere

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.12.21. | 11:50

Lavovi sa San Mamesa u seriji od šest mečeva bez trijumfa idu na gostovanje Hetafeu

Kako upisati pobedu u španskoj Primeri? Pitanje je na koje fudbaleri Atletik Bilbaa nemaju odgovor od kraja oktobra od kada su vezali šest utakmica na kojima su ili gubili, ili igrali nerešeno. Odgovora neće biti sve dok Baski budu traćili veliki broj prilika koje stvaraju, ali gostovanje Hetafeu (21.00), pretposlednjem timu na tabeli povoljan je trenutak da im se sreća osmehne, odnosno da se pokrenu sa mrtve tačke.

Kada oba trenera, kako Mrselino, tako i Kike Sančez Flores, kažu da će okršaj prestavljati taktičko nadmudrivanje, da očekuju utakmicu punu duela, nimalo prijemčivu oku navijača, to obično podrazumeva deficit pogodaka, odnosno odsustvo veće verovatnoće da će se dogoditi goleada. Mada ne treba zaboraviti da je prethodni okršaj na San Mamesu doneo trijumf Bilbaa od čak 5:1, nije zgoreg setiti se da su ovi rivali pre toga vezali pet međusobnih okršaja na kojima nisu prebacili dva gola.

Izabrane vesti

Nije se Bilbao obrukao u prethodnoj rundi kada je posetio Santijago Bernabeu. Poklekao je posle gola Benzeme, ali je u čak 18 navrata šutirao ka golu Kraljevskog kluba i tu se dosta jasno video problem sa realizacijom i neefikasnošću. Ono što posebno upada u oči u vezi sa Lavovima ove sezone je činjenica da retko kada izbegnu remi na gostovanjima - na dosadašnjih osam utakmica na strani, u šest navrata uzimali su po bod.

Sa svega 13 golova na 15 utakmica ove sezone, Bilbao je treći najneproduktivniji napad španske elite i sledstveno tome, proističe zaključak da nema gotovo nijednog raspoloženog strelca. Po tri gola postigli su Injaki Vilijams i Raul Garsija, Iker Munijain je treći strelac tima sa svega dva pogotka.

Kada je reč o Hetafeu, pobeda ga vodi iznad 18-plasiranog Kadiza, ali mu ne nudi potpuni beg iz zone ispadanja. Međutim, napad madridskog tima ubedljivo je najslabiji u prvenstvu, a suočiće se sa jednom od čvršćih odbrana koja je primila svega 11 pogodaka na 15 mečeva. Nedavni trijumf 5:1 protiv Moleruse u Kupu kralja, više govori o španskom niželigašu, nego o ofanzivnoj liniji Hetafea u čijoj će se startnoj postavi izvesno naći srpski internacionalci Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović.

PRIMERA - 16. KOLO

Petak

Granada – Alaves 2:1 (1:0)

/Puertas 14, Arijas 86 – Abram ag 81/

Subota

Sevilja - Viljareal 1:0 (1:0)

/Okampos 16/

Barselona - Betis 0:1 (0:0)

/Huanmi 79/

Atletiko Madrid - Majorka 1:2 (0:0)

/Kunja 68 - Ruso 80, Kubo 90+1/

Sosijedad – Real Madrid 0:2 (0:0)

/Vinisijus Žunior 47, Jović 57/

Nedelja

Rajo Valjekano - Espanjol 1:0 (0:0)

/Kabrera 54ag/

Elče - Kadiz 3:1 (1:0)

/Fidel 13pen, Morente 75, Hosan 90+3 - Fernandez 90+1/

Levante - Osasuna 0:0

Selta - Valensija 1:2 (1:1)

/Aspas 11 - Duro 19, Gomez 53/

Ponedeljak

21.00: (3,60) Hetafe (3,00) Atletik Bilbao (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Atletik BilbaoHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara