Foto: Starsport
Foto: Starsport

Biseri Srbije pred najtežim ispitom: Trikolori kao uvertira u poslednje borbe za EP

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 12:35

Orlići pred trećim izazovom u grupi

Omladinska reprezentacija Srbije će današnjim duelom sa Francuskom (14) u Albaniji okončati takmičenje u Grupi 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Orlićima koji su u prethodna dva kola osvojili četiri voda u susretu sa Trikolorima dovoljan je bod da se plasiraju u drugi krug, dok bi im pobeda donela plasman u narednu fazu sa prve pozicije.

Pobedom nad Makedonijom (2:1) biseri Srbije rođeni 2003. godine i mlađi idealno su otvorili takmičenje, međutim remi sa Albanijom (2:2) i dva boda ispuštena golovima primljenim u samoj završnici meča prolongirala su plasman u narednu rundu.

Izabrane vesti

Talenti koje sa klupe predvodi Dejan Branković sa četiri boda uoči poslednjeg kola imaju sve karte u svojim rukama, a narednu fazu mogli bi da se plasiraju čak i uz poraz u slučaju da Albanci ne budu bolji od Makedonije.

Iako je niz varijanti kojima Orlići mogu do naredne faze, selektor omladinske reprezentacije naglasio je da će njegova selekcija dati sve od sebe da novim uspehom režira idealnu uvertiru u nastavak takmičenja.

"Uvek igramo napadački, biće tako i protiv Francuske. Želimo da pobedimo, ali ne bismo bili nezadovoljni ni remijem. Svesni smo protiv kakvog rivala igramo, francuska je opasna, sa sjajnim individualcima. Imamo kvalitet da im pariramo", rekao je Branković.

Franzizi poslednje kolo grupne faze dočekuju uz stoprocentan učinak i bez primljenog gola, nakon pobeda nad Albanijom (4:0) i Makedonijom (2:0).

KVALIFIKACIJE ZA EP OMLADINACA

Utorak

14.00: (5,20) Srbija (3,70) Francuska (1,62)

17.00: (1,95) Albanija (3,45) Makedonija (3,60)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara