Huan Lusero u duelu sa fudbalerima Lanusa (©Reuters)
Huan Lusero u duelu sa fudbalerima Lanusa (©Reuters)

Bitka za Kopa Sudamerikanu: Tradicija kaže 0-2 gola

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 23:06

Velez Sarsfild i Banfild na neutralnom terenu u San Huanu bore se za mesto u drugorangiranom takmičenju Južne Amerike za 2022. godinu. Mreže se ne tresu često u mečevima ova dva tima iz Buenos Ajresa

U toku su kvalifikacije za ovogodišnja izdanja Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikanu u Južnoj Americi, a noćas (01.15) u San Huanu pada odluke o tome koji će argentinski klub naredne godine da bude siguran na međunarodnoj sceni. Na neutralnom terenu igraće Velez Sarsfild i Banfild.

Otkud ova dva tima u finalu kvalifikacija? Velez je to pravo izborio kao pobednik utešne grupe Liga kupa Argentine prošle sezone, dok je Banfild bio finalista tog takmičenja. Početkom godine, zeleno-beli su poraženi od gradskog rivala Boke Juniorsa posle penal-ruleta. Pobednik ovog meča gradskih rivala imaće sigurno mesto naredne sezone u Kopa Sudamerikani, drugorangiranom takmičenju na tlu kontinenta. Malo komplikovano, ali...

Izabrane vesti

Oba tima iz prestonice Argentine Buenos Ajresa dobro igraju ove sezone u drugom izdanju Liga kupa. Velez Sarsfild je lider Grupe B, dok je Banfild na trećem mestu u Grupi A. Po četiri najbolja tima igraće u narednoj fazi.

01.15: (2,45) Velez Sarsfild (2,95) Banfild (3,00)

Velez ima pet pobeda, remi i poraz ove sezone. Jedini neuspeh je ostvaren u duelu sa Bokom Juniors. Tim sa Bombonjere je slavio čak sa 7:1 u gostima. Na klupi ovog tima, nekadašnjeg šampiona Južne Amerike, sedi Maurisio Pelegrino, bivši fudbaler Liverpula i Valensije. On je na kormilu od prošle godine, a pre je vodio Estudijantes, Independijente, Alaves, Sautempton i Leganes.

Trener zeleno-belih Havijer Sangineti za ovaj meč ne može da računa na defanzivce, kapitena Lusijana Loloa i Emanuela Koronela. Njih će da zamene Gregorio Tanko i Lusijano Gomez. Na golu Banfilda vraća se Kolumbijac Ivan Arboleda. Od povrede se oporavio i Martin Pajero.

Pelegrino takođe neće imati najjači sastav. Nedostaju Emilijano Amor, Ernan de la Fuente je sa mladom repezentacijom Argentine, dok se defanzivac Tomas Gidara nije oporavio od povrede.

Oba tima ove sezone igraju tvrde utakmice na mali broj golova. Velez je poslednja tri meča odigrao sa dva ili manje pogodaka, dok je Banfild u seriji od pet duela u kojima je dolazio tip 0-2 gola.

I u međusobnim susretima ova dva tima iz Buenos Ajresa poslednjih godina mreže se ne tresu često. Na pet prethodnih mečeva je bilo 0-2, a na četiri od tih pet je dolazio tip 0-1. Poslednji put snage su odmerili 24. novembra 2019. godine, kada je Banfild slavio na svom stadionu Florencio Sola sa 1:0 golom Kolumbijca Rejnalda Lenisa.

KOPA SUDAMERIKANA 2022. – KVALIFIKACIJE, FINALE PLEJ-OFA (JEDAN MEČ – NEUTRALNI TEREN)

Četvrtak

01.15: (2,45) Velez Sarsfild (2,95) Banfild (3,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup ArgentineKopa SudamerikanaVelez SarsfildBanfildMaurisio Pelegrino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara