Nejtan Bredad i Li Gregori (©Reuters)
Nejtan Bredad i Li Gregori (©Reuters)

Bitka za Vembli: Crne mačke VS Sove

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 14:07

Engleska Liga 1: Sanderlend na Stadionu svetlosti večeras (20.45) dočekuje Šefild Venzdej u prvom meču polufinala

Sanderlend i Šefild Venzdej su stari engleski klubovi, koji su nekada igrali Premijer ligu. Crne mačke su ne tako davno bile učesnik najboljeg prvenstva na Ostrvu, dok su Sove godinama u krizi. Prošle godine su ispali iz Čempionšipa. Oba tima su propustili priliku da se vrate u drugi rang engleskog fudbala, ali imaju drugu šansu preko plej-ofa.

Novi članovi Čempionšipa su postali Vigan i Roteram, dok će nekadašnji premijerligaši da se bore za finale i Vembli i verovatni duel sa Vikombom koji je u u prvom meču polufinala pobedio Milton Kejns sa 2:0.

Izabrane vesti

Tim iz Šefilda je imao bod više od Crnih mačaka u ligaškom delu sezone, pa je izborio da revanš igra na svom Hilsborou. Prvi meč polufinala Liga 1 igra se večeras (20.45) na Stadionu svetlosti. Dan pre utakmice prodato je 43.500 ulaznica, pa će domaćini imati "vetar u leđa".

20.45: (2,70) Sanderlend (3,05) Šefild Venzdej (2,80)

Trener Sanderlenda Aleks Nil veruje da će imati na raspolaganju napadača Nejtana Brededa koji je napustio igru protiv Morkamba u poslednjem meču Lige 1. Velšanin je bitna karika u timu ove sezone, postigao je 10 pogodaka u Ligi 1. Veteran Ejdan Mekgidi se oporavio od povrede i trebalo bi da ima bitnu ulogi u dvomeču polufinala.

Briga za goste i menadžera Darena Mura je povreda kapitena Berija Benana koji se povredio na meču sa Portsmutom proteklog vikenda, kada su Sove slavile sa 4:1. Defanzivac Harli Din nije igrao na poslednje četiri utakmice i on je pod znakom pitanja za duel na severu Engleske. Venzdej je u odličnoj formi u finišu sezone, samo je jednom poražen na prethodnih 11 utakmica.

Najbolji strelac Venzdeja je iskusni napadač Li Gregori, strelac 16 golova ove sezone. Na poslednjim utakmicama društvu u napadu mu pravi reprezentativac Burundija, nekadašnji igrač Vest Bromvič Albiona Saido Beraino.

Ove sezone domaćini su bili uspešniji u međusobnim mečevima. Sanderlend je pretposlednjeg dana prošle godine demolirao Sove sa 5:0, dok je Venzdej dobio u Šefildu Crne mačke sa 3:0. Oba tima su ove sezone u Ligi 1 “domaćice”. Venzdej je sa 53 boda bio najbolja ekipa pred svojim navijačima, dok je Sanderlend sakupio 51.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ENGLESKA 3 – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Vikomb – Milton Kejns 2:0 (1:0)

/Tafazoli 38, Voks 82/

Petak

20.45: (2,70) Sanderlend (3,05) Šefild Venzdej (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3Šefild VenzdejSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara