Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Bivši fudbaler Derbija adut KuPS-a u Finskoj i Evropi

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 14:55

Predstavnik zemlje sa severa Evrope u Ligi konferencija igra u subotu prvenstveni meč sa Honkom. Trijumf je imperativ ako želi da igra u plej-ofu i ostane u borbi za novi izlazak na međunarodnu scenu

U Finskoj je ove subote na programu samo jedan prvenstveni meč. Od 16 časova se sastaju KuPS i Honka, u sklopu devetog kola domaćeg šampionata.

Domaći tim se bori za plasman u plej-of, a za sada je na odličnom putu da to i ostvari. Zauzima petu poziciju sa 13 bodova, u doigravanje za titulu ide najboljih šest ekipa.

Izabrane vesti

16.00: (1,58) KuPS (3,90) Honka (6,25)

Plej-of je već teško dostižan za Honku. Posle osam utakmica ona ima samo šest bodova, pošto je dva puta trijumfovala i čak šest puta izgubila. Veća je verovatnoća da će da se bori za opstanak.

KuPS možda ne mašta o tituli, HJK i Inter Turku su se već izdvojili na vrhu tabele. Međutim, za preostala dva mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu konferencije boriće se nekoliko ekipa. Tu je šansa tima na čijoj klupi sedi Simo Valakari, nekadašnji fudbaler Madervela, Derbi Kauntija i Dalasa. On je dva puta već vodio SJK do izlaska na međunarodnu scenu, u sezoni 2015/16 su igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, a godinu dana kasnije i kvalifikacije za Ligu šampiona. Oba puta su zaustavljeni na prvom koraku, od strane islandskog Hafnarfjordura i beloruskog BATE Borisova.

KuPS će ove sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Rival će u 1. kolu da mu bude jermenski Noa. Ukoliko ga savlada, u 2. kolu bi odmerio snage sa Vorsklom iz Ukrajine.

Žuto-crni su nedavno odmerili snage sa Honkom, u Suomen kupu. U aprilu su na svom terenu trijumfovali sa 2:1 i tako su prekinuli seriju od tri utakmice bez pobede nad ovim rivalom.

FINSKA 1

Subota

16.00: (1,58) KuPS (3,90) Honka (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1HonkaKuPS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara