Škodran Mustafi (©Reuters)
Škodran Mustafi (©Reuters)

Bivši šampion sveta u 2022. godini odigrao samo 87 minuta

Vreme čitanja: 4min | pon. 12.12.22. | 14:51

Levante nema nikakvu korist od nekadašnjeg reprezentativca Nemačke Škodrana Mustafija, čak ni u Segundi. Iskusni štoper zbog povrede nije u konkurenciji ni za susret sa Alavesom (ponedeljak, 21) u 20. kolu

Karijera nemačkog fudbalera Škodrana Mustafija u neverovatnom je padu u poslednjih nekoliko godina. Igrač kojeg je Arsenal svojevremeno platio Valensiji 41.000.000 evra češće je na bolovanju nego na treninzima, a u 2022. godini je sakupio samo 87 minuta igre u dresu Levantea. Španski drugoligaš neće moći da računa na njega ni ovog ponedeljka od 21.00 časova protiv Alavesa, u derbiju 20. kola Segunde.

Mustafi je imao solidan doprinos u osvajanju Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu. Igrao je u grupnoj fazi protiv Portugalije (4:0) i Gane (2:2), a u osmini finala je bio starter protiv Alžira (2:1). Međutim, na tom meču je pokidao mišić, zbog čega je propustio ostatak turnira. Ukupno, za Nemačku je odigrao 20 mečeva i postigao dva pogotka.

Izabrane vesti

Posle tog Svetskog prvenstva Mustafi je iz Sampdorije prešao u Valensiju,a potom se dobrim igrama u dresu Slepih miševa domogao 2016. trog transfera u Arsenal. Za Tobdžije je odigrao 151 utakmicu, ali posle povrede na početku sezone 2020/2021 potpuno je pao u drugi plan i jedva da je odigrao nekoliko mečeva. U februaru već je raskinuo ugovor, kako bi bez obeštećenja prešao u Šalke.

Međutim, tim iz Gelzenkirhena je bio očajan te sezone, ispao je iz lige, a kako su očekivanja od Mustafija bila ogromna, na njega su mnogi svalili krivicu za užasan rezultat. Na kraju je došlo i do obračuna sa upravom, pa je raskinut ugovor već tog leta.

21.00: (2,75) Alaves (2,90) Levante (2,90)

Hronična povreda koja ga je mučila još u Londonu bila je problem prilikom potrage za novim klubom. Čitavo leto nije uspeo da pronađe angažman, tek je početkom septembra potpisao za Levante. Vratio se tako u Valensiju, gde je već živeo dve godine i imao jedan od najlepših perioda u karijeri.

Samo što mu povrede nikako nisu dopustile da uđe u ritam. Propustio je pripreme i to je uzelo maha. Krajem oktobra je obnovio povredu prepona, zatim u decembru mu je koleno stradalo i propustio je još tri meseca, a taman što se vratio na teren 2. aprila ove godine, izdržao je samo 14 minuta protiv Viljareala. Opet je obnovio povredu prepona i morao je na operaciju.

Propustio je zato Mustafi i poslednjih osam kola, u kojima Levante nije uspeo da sačuva prvoligaški status. Drugi put u dve sezone Nemac albanskog porekla je ispao iz elitnog ranga.

Škodran Mustafi (©Reuters)Škodran Mustafi (©Reuters)

Ovog puta nije promenio klub, ostao je da pomogne Levanteu u Segundi, ali…

Izdržao je 30-godišnji štoper samo dva kola, ulazio je sa klupe protiv Tenerifea (2:0) i Real Ovijeda (1:1), posle čega se ponovo povredio. Isti problem, prepone i butni mišić.. Probao je da se zaleči, ali medicinski tim Levantea je početkom novembra prelomio – mora nova operacija. Već je hirurška intervencija odavno odrađena u Minhenu, Mustafi je u fazi oporavka i očekuje se da se vrati na treninge početkom februara. U ovom momentu, posle svega, veliko je pitanje da li može da pomogne timu iz Valensije da se vrati u Primeru.

------------------------

MINUTAŽA ŠKODRANA MUSTAFIJA U 2022. GODINI

Primera: 14 minuta

Kup kralja: 45 minuta

Segunda: 28 minuta

------------------------

Trenutno, Levante je šesti na tabeli, što je pozicija koja vodi u plej-of. Cilj je naravno neko od prva dva mesta, koja vode direktno u elitu, a već ovog ponedeljka bi mogli do tamo, ukoliko savladaju Alaves. Jer, drugoplasirani Las Palmas je poražen u nedelju od Albasetea (2:1), pa je ostao na +3 u odnosu na Levante, koji ima meč manje.

Početak sezone je bio problematičan za Žabe, Mehdi Nafti je posle devet kola dobio otkaz, a svojim dolaskom na klupu domaći stručnjak Havijer Kaljeha je postavio stvari na svoje mesto. Sa njim, Levante nije izgubio nijednu od dosadašnjih devet utakmica, ima pet pobeda i četiri remija. Na poslednje dve utakmice nije primio gol (Malaga 1:0, Ponferadina 0:0), pa deluje sve više kao tim kojem je mesto na vrhu.

U svojim redovima pored Mustafija ima još nekoliko iskusnih igrača, na koje može da se osloni kada zagusti. Kapiten je štoper Serhio Postigo, u veznom redu je Visente Ibora, koji je na pozajmici iz Viljareala, dok „devetku“ nosi sada već 37-godišnji Roberto Soldado. Nekadašnji centarfor Real Madrida, Valensije i Totenhema je ove sezone postigao četiri gola, po dva u Segundi i Kupu kralja.

Za rivala Levante danas ima Alaves, koji je bolji na tabeli za dva poena, ali je u lošoj formi. Poslednja dva meča je izgubio, od Granade (3:1) i Tenerifea (2:1), pa je izgubio lidersku poziciju. Alaves je poput Levantea prošle sezone igrao u Primeri, a oba tima su u direktnim duelima zabeležili po jednu pobedu. Alaves je u novembru prošle godine slavio sa 2:1, potom se Levante osvetio u maju sa 3:1.

Igra GG je došla na poslednja četiri njihova takmičarska susreta, a kvota u Mozzartu na to da će tako da bude i danas je 2,00.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

ŠPANIJA 2 – 20. KOLO

Subota

Andora – Leganes 1:1 (0:0)

/Hil 74 – Sise 79/

Saragosa – Ueska 3:0 (2:0)

/Serano 3, Simeone 14, Vada 90+3pen/

Viljareal B – Tenerife 2:2 (0:1)

/Ontiveros 61pen, Koljado 80 – Eladi 13pen, Meljot 54/

Nedelja

Ibica – Malaga 1:1 (0:1)

/Erera 71 – Čavarija 31/

Ponferadina – Lugo 1:0 (1:0)

/Naranho 34/

Sporting Hihon – Kartahena 0:0

Granada – Burgos 1:0 (1:0)

/Uzuni 41/

Eibar – Real Ovijedo 1:0 (0:0)

/Nolaskoain 69/

Rasing Santander – Mirandes 1:2 (1:1)

/Pombo 22 – Barbu 18, Lopez 53/

Las Palmas – Albasete 1:2 (0:1)

/Pehino 52 – Fuster 14, Marin 84/

Ponedeljak

21.00: (2,75) Alaves (2,90) Levante (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SegundaFudbalska reprezentacija NemačkeŠkodran MustafiLevanteAlaves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara