Lionel Mesi na treningu (©Reuters)
Lionel Mesi na treningu (©Reuters)

Bliži se dan potpisa: Mesi se uskoro vraća, ali propušta duel sa Juventusom i Ronaldom

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 18:06

Katalonski sport piše da su se Barselona i Argentinac konačno dogovorili oko svega u vezi sa novim, petogodišnjim, ugovorom

Već više od mesec dana najbolji fudbaler sveta, Lionel Mesi, je igrač bez ugovora. Argentinac je postao slobodan tokom učešća sa reprezentacijom Argentine na Kopa Amerika i očekivalo se da će ubrzo po završetku turnira produžiti saradnju sa Barselonom. Osvajanje trofeja samo je pojačalo optimizam među navijačima katalonskog kluba, međutim, ništa se nije promenilo.

15. AVGUST: (1.47) BARSELONA (4.40) REAL SOSIJEDAD (6.75)

Izabrane vesti

Mesi je otišao na zasluženi odmor sa porodicom, prvo u Majami, a trenutno su na Ibici, dok su u Barseloni užurbano radili na smanjivanju plata igračima kako bi uspeli da sakupe dovoljno novca za svoju prvu zvezdu. Iako je Argentinac pristao da igra za duplo manju platu nego dosad, Đoan Laporta morao je tokom leta sa svojim saradnicima da pronađe način kako da se "uštine" svaki mogući evro. Po pisanju katalonskog Sporta, konačno su uspeli i novi petogodišnji ugovor između Barselone i Lionela Mesija biće potpisan do kraja tekuće nedelje.

Navodno su ključni bili pregovori sa četvoricom starosedelaca poniklih u čuvenoj Barsinoj školi La Masiji - Đerarom Pikeom, Serhiom Busketsom, Đordijem Albom i Serhijem Robertom, koji su pristali na odloženu isplatu 40 odsto svojih primanja. Uz to, dogovoreni su rastanci sa Umtitijem, Pjanićem i Brajtvajtom, dok bi, piše Sport, Grizman i Kutinjo mogli da ostanu u klubu ukoliko pristanu na značajan rez godišnje zarade.

Mesijev povratak s odmora, čak i da bude sutra, neće biti na vreme za tradicionalnu generalku Barselone u utakmici za Đoan Gamper trofej. Ove godine meč u čast jednog od osnivača kluba, potom igrača i predsednika, igra se u nedelju protiv Juventusa, koji bi trebalo da dođe u Barselonu sa Kristijanom Ronaldom u timu.

Pitanje je i koliko će Argentinac biti spreman za zvaničan start sezone, 15. avgusta protiv Real Sosijedada, ali svakako će njegov ostanak u klubu biti od ogromnog značaja za samopuzdanje ekipe koju predvodi Ronald Kuman.


tagovi

Lionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara