Robert Levandovski i Džerom Boateng (Foto: Reuters)
Robert Levandovski i Džerom Boateng (Foto: Reuters)

Boateng iznerviran zbog Zlatne lopte: Šta Leva treba da uradi, da dubi na glavi i da gol sa centra?

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 18:09

"Šteta za Levandovskog jer je definitivno zaslužio nagradu. Sve ovo me podseća na 2013. godinu, kada je ni Frank Riberi nije dobio. Jako mi je žao zbog njega", poručio je iskusni nemački defanzivac

Ne smiruju se još strasti od dodele Zlatne lopte. Lionel Mesi je po sedmi put u karijeri poneo ovu prestižnu nagradu, iako mnogi smatraju da je trebalo da bude dodeljena Robertu Levandovskom, koji je minule godine uskraćen za priznanje kako je Frans Futbol odlučio da ne deli nagrade zbog pandemije virusa korona. Među onima koji smatraju da je prema Poljaku učinjena nepravda je i njegov bivši saigrač Džerom Boateng.

Subota, 18.30: (4,30) Dortmund (3,90) Bajern (1,85)

Izabrane vesti

Iskusni defanzivac je delio svlačionicu na Alijanc Areni sa Levandovskim punih sedam godina, pre nego što se minulog leta preselio u Olimpik Lion. Boateng smatra da se za dodeljivanje Zlatne lopte u obzir moraju uzeti i titule i statistika.

"Ukoliko je u pitanju biranje najboljeg igrača na svetu, onda su to naravno Mesi ili Kristijano Ronaldo prema talentu i kvalitetu. Ali ako pogledate titule i statistiku, mislim da morate drugačije da gledate na celu stvar", izjavio je Boateng.

On se prisetio i 2013. godine, kada je ispred Franka Riberija i Lionela Mesija nagradu odneo Ronaldo. Zapitao se i šta je potrebno da igrač poput Levandovskog uradi da bi stao ispred Argentinca i Portugalca?

"Šteta za Levandovskog jer je definitivno zaslužio nagradu. Sve ovo me podseća na 2013. godinu, kada je ni Frank Riberi nije dobio. Jako mi je žao zbog njega. Šta još Levi treba da uradi? Da dubi na glavi i da gol sa centra?".

Tvrdi i da će dodeljivanje Zlatne lopte Mesiju samo dodatno motivisati poljskog napadača koji je u tekućoj takmičarskoj godini postigao 25 golova na 20 nastupa.

"Neće ga to srušiti, ali nema sumnje da je veliko razočarenje za njega. Ipak, koliko ga poznajem, sve ovo će ga samo dodatno motivisati. Nastaviće da napada, u to sam siguran. Njegova statistika samo ove sezone je neverovatna", izjavio je iskusni Nemac.


tagovi

Džerom BoatengRobert LevandovskiZlatna loptaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara