Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Boavista otkrila recept Partizanu: U Santa Klari duva promaja po bokovima, Žuniora nema ko da zameni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 00:16

Rival crno-belih u plej-ofu Lige konferencije pretrpeo poraz u domaćem šampionatu (0:2)

Promešanih karata, sa samo pet igrača u startnoj postavi koji su bili na terenu od prvog minuta i protiv Partizana, Santa Klara je izašla na megdan Boavisti i pretrpela drugi poraz u prvenstvu (0:2). Po sad već ustaljenoj praksi od početka sezone, portugalski klub prikazao se u potpuno suprotnom izdanju u odnosu na ona koja pruža na međunarodnoj sceni, te je malo šta iz utakmice odigrane u Portu moglo da se uporedi sa nedavnim duelom protiv crno-belih.

Gosti, koji su bili inferiorni praktično tokom čitavog meča, pokazali su niz slabosti, posebno na bočnim pozicijama u defanzivi, a jedini momenti u kojima su prenosili težište igre pred gol rivala bili su prekidi, međutim ni nakon kornera i slobodnih udaraca odbrana Boaviste se nije našla na ozbiljnim iskušenjima.

Izabrane vesti

Odnosu snaga definitivno je doprinela odluka Danijela Ramosa da napora poštedi bekove Rafaela i Mansura, kao i izostanak Karlosa Žuniora, najboljeg strelca koji je već stavio paraf na ugovor sa Al Šababom iz Saudijske Arabije. Niz izostanaka upotpunio je Japanac Morita, strelac drugog gola u utakmici sa Beograđanima, a u mnoštvu problema pozitivnu stvar je činila vest da je Ramos konačno imao popunjenu klupu sa rezervama.

Nagoveštaj kraja bitke sa virusom korona koji je osakatio Santa Klaru uticao je da se zaoštri konkurencija u redovima kluba sa Azorskih ostrva što ipak nije bilo dovoljno da gosti budu konkurentan rival Boavisti večeras.

Mrežu rivala načeo je Hamaš u 31. minutu. Avazijem je poslao dugu dijagonalu za Alžirca sa francuskim pasošem, a bočni fudbaler domaćeg tima nakon što je iz igre izbacio Sanju rutinski je matirao Rošu.

Ponovo su svi nedostaci Santa Klare u defanzivi isplivali na površinu u 47. minutu kada je Gore na levom boku nanizao dva protivnička igrača, a onda loptoom u sredinu spojio sa golom Alfonsa Gustava kojem nije bilo teško da udvostruči prednost.

Dva gola vođstva uticala su da Boavista znatno komfornije uđe u završnicu meča što je doprinelo tome da pobeda domaćina ne bude ubedljivija, međutim probleme gostiju produbila je grimasa sa kojom je Linkoln napustio teren u 68. minutu, a po kojoj je moglo da se zaključi da je najraspoloženiji fudbaler Santa Klare mesto Koreiji ustupio prinudno, zbog povrede.

Za razliku od rivala koji će na put u Beograd krenuti sa glavoboljom, Boavista ima pregršt razloga za zadovoljstvo s obzirom na to da je upisala drugu uzastopnu pobedu, nakon što je u prošlom kolu bila bolja od Fereire (3:0).

PRIMEIRA - 3. KOLO

Petak

Arouka - Famalikao 2:1 (0:1)

/Baso 65 pen, Silva 89 - Rodrigez 23/

Moreirense - Braga 2:3 (0:2)

/Vitorija 80 pen, Paulinjo 83 - Martins 39, Medeiroš 41, Orta 95/

Subota

Žil Visente - Benfika 0:2 (0:0)

/Verisimo 84, Grimaldo 88/

Sporting - Belenenses 2:0 (1:0)

/Inasio 7, Palinja 48/

Nedelja

Tondela - Portimonense 0:3 (0:2)

/Beto 35, Boa Morte 45+1, Kande 80/

Maritimo - Porto 1:1 (1:1)

/Šadas 45+4 - Taremi 35/

Gimarais – Vizela 4:0 (0:0)

/Andre 70pen, Estupinan 75, Edvards 82, Sako 90+5pen/

Ponedeljak

Fereira - Estoril 1:3 (1:1)

/Delgado 30 - Lourenco 45+1, Franko 78, Žoazinjo 81/

Boavista - Santa Klara 2:0 (1:0)

/Hamaš 31, Afonso 47/



tagovi

Santa KlaraFK PartizanLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara