Karlos Tevez i Luis Abram (©AFP)
Karlos Tevez i Luis Abram (©AFP)

Boka potrebna Tevezu, i on njoj

Vreme čitanja: 5min | ned. 07.03.21. | 23:02

Zvezda Đenovljana u kombinaciji za gostovanje Velezu posle pauze usled gubitka oca

Bio je to gorak trijumf za Boku protiv Klajpolea u prvoj rundi nacionalnog Kupa. Đenovljani su se pre samo tri dana u Lanusu, propisno namučili sa novim članom Primere C Metropolitano, klubom koji se nalazi tri ranga niže, a koga su tek posle preokreta i golom rezerviste Gonzala Maronija u 75. minutu susreta uspeli da eliminišu iz daljeg toka takmičenja.

Bilo kako bilo, cilj je ostvaren, a ekipa Migela Anhela Rusa vraća se obavezama u Liga kupu, gde je u okviru četvrtog kola očekuje gostovanje na obodu zapadne granice Buenos Ajresa u Linijersu, vodećoj ekipe zone B, Velez Sarsfildu. Posle remija sa Himnasijom iz La Plate u prvom kolu, tim sa Bombonjere slavio je protiv Njuels Old Bojsa na gostovanju u Rosariju, što je ujedno i jedina pobeda u dosadašnjem izdanju Liga kupa, jer je već u narednom kolu ponovo došlo do podele bodova sa povratnikom u elitni rang Sarmijentom iz Hunina. Trenutno se Boka nalazi na sredini zone i zaostaje četiri boda za vodećim Velezom, koji je u predhodna tri kola ostvario maksimalan učinak.

Izabrane vesti

Đenovljani znaju da im je osvajanje bodova od suštinskog značaja kako bi na vreme vratili pobednički nivo ekipe, što im je naročito važno, znajući da sledećeg vikenda igraju međuzonski susret sa večitim rivalom River Plejtom. Dakle za sedam dana očekuje nas prvi Superklasiko u ovoj sezoni.

01.30: (2,90) Velez (3,00) Boka Juniors (2,50)

Karlos Tevez se vraća u tim posle tri utakmice odsustva zbog smrti oca Don Segunda, koji je preminuo 21. februara. Iako je bio odsutan prethodnih sedam dana Karlitos se proteklog utorka pridružio treninzima ekipe, a sve ukazuje da će biti spremen za startnih 11 koji će noćas nastupiti na Hose Amalfitaniju.

Mladi Luis Vaskez (19), uglavnom rezervista, bio je među starterima na proteklom susretu protiv Klajpolea i postao je veoma cenjena alternativa u odsustvu Ramona Abile koji se minule nedelje pridružio treninzima posle mesec i po dana usled operacije ingvinalne kile, ali za ovaj susret neće biti svrstan u protokol. Van stroja za noćašnji duel su i Karlos Iskijerdos koji se oporavlja od povrede nagnječenih rebara protiv Sarmijenta, a koga će po svim procenama i najverovatnije zameniti Lisandro Lopez, dok će Tevez ponovo zauzeti svoje mesto koje je u prethodnim susretima popunjavao Eduardo Salvio, koji je takođe van spiska zbog povrede ligamenata kolena.

Posle meča u nacionalnom kupu, u kojem je odmorio nekoliko startera i gde su ukazane šanse mladim nadama, strateg Boke će vratiti svoje iskusne igrače za obračun sa vodećim El Fortinom. Međutim, na spisku Đenovljana za ovaj susret pojavljuje se i jedno iznenađenje u vidu Agustina Almeide. Iako se činilo da vezni igrač nakon dužeg sukoba sa klubom neće ponovo zaigrati, trener Ruso pružio mu je priliku posle više od godinu dana bez igranja. Poslednji susret Almeida je odigrao još po vođstvom Gustava Alfara 1. decembra 2019. protiv Argentinos Juniorsa.

Sa druge strane, Velez je pod dirigentskom palicom Maurisija Pelegrina trenutno vodeći tim zone B, sa sve tri ostvarene pobede u prethodnim vikendima Liga kupa, uz samo jedan primljen gol. El Fortin debitovao je u novom izdanju takmičenja pobedom kod kuće nad Njuels Old Bojsima, potom je slavio i u Huninu protiv Sarmijenta, od koga je i primio jedini pogodak u dosadašnjem delu šampionata, a u protekloj rundi sa Amalfitanija, i dva gola u mreži ispraćen je Argentinos Juniors. Tim Veleza kao i Bokin sastav, jedan je od onih koje očekuju mečevi grupne faze Kopa Libertadores, tako da i pored izuzetne važnosti noćašnjeg duela za obe ekipe, postoji i doza rezervisanosti.

Međutim, nešto drugo više brine navijače El Fortina, a to je da njihova ekipa, skoro šest godina na svom Hose Amalfitaniju nije uspela da savlada goste iz La Boke. Poslednja pobeda izvojevana je još 31. maja 2015. godine, a golovima Fabijana Kubera i Marijana Pavonea domaća ekipa slavila je rezultatom 2:0. Od tada Velez je zabeležio dva poraza i isto toliko remija, uključujući i poslednji obračun ovih ekipa 11. novembra 2019. u susretu koji je završen bez postignutih golova.

Pelegrini je za ovaj susret najavio istih startnih 11 kao i protiv Argentinos Juniorsa. Za sada njegov tim nije pokazao neke naročite napadačke sposobnosti, uglavnom se oslanja na krilne prodore Tijaga Almada, igrača koga su prethodnih meseci povezivali sa mančesterskim dvojcem, dok je za razliku od iskusnog Rikarda Senturiona na njegovom mestu poslednji duel započeo mladi Luka Oreljano (20). Veliku sigurnost tima iz Linijersa uliva odbrana, koju čine dva stamena centralna beka Emilijano Amor i peruanski internacinalac Luis Alfonso Abram, a sve prpopraćeno pod budnim okom čuvara mreže Lukasa Ojosa.

Što se tiče međusobnih duela u nekom skorijem vremenskom periodu, u poslednjih 10 odigranih Boka je slavila pet puta, dok je Velez upisao tek dve trijumfa, a tri su završena podelom bodova, i to bez postignutih golova na obe strane. Takođe, sva tri su ustvari poslednji zabeleženi susreti u ovom nizu.

LIGA KUP ARGENTINE – 4. KOLO

Petak

Njuels Old Bojs - Independijente 2:1 (2:0)

/Rodrigez 75 - Palasios 9, Bustos 31/

Subota

Sentral Kordoba - Banfild 1:1 (0:0)

/Himenez 73 - Alvarez 70/

Godoj Kruz - Platense 3:1 (1:1)

/Buljaude 33, Kartagena 87, Tesuri 90+2 - Palasios 26/

Sarmijento - Taljeres 1:1 (1:0)

/Grasijani 2 - Perez 90+1/

Kolon - Aldosivi 2:1 (1:1)

/Kastro 27, Rodrigez 86pen - Gral 41/

Lanus - Atletiko Tukuman 2:1 (0:1)

/Sand 73pen, Eskijvel 89 - Akosta 24/

Nedelja

San Lorenco - Urakan 1:1 (1:0)

/Di Santo 32 - Kristaldo 72/

Arsenal Sarandi - Estudijantes u toku

23.20: (2,80) Himnasija La Plata (3,00) Defensa i Hustisija (2,55)

23.20: (3,05) Patronato (3,00) Union Santa Fe (2,40)

Ponedeljak

01.30: (2,90) Velez (3,00) Boka Juniors (2,50)

23.15: (2,15) Rasing (3,05) Rosario (3,50)

Utorak

01.30: (1,47) River Plejt (4,10) Argentinos Juniors (6,50)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1Boka juniorsVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara