Bombonjera spremna za publiku (©Reuters)
Bombonjera spremna za publiku (©Reuters)

Bokino buđenje uz navijače: Otvara se Bombonjera posle 578 dana

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.10.21. | 22:55

Argentina 1: Đenovljani dočekuju Lanus u sklopu 15. kola šampionata uz podršku sa tribina

Čini se da je prošla čitava večnost od kada su stadioni širom Argentine ostali pusti, a sve prouzrokovano pandemijom korona virusa. Jeziv prizor praznih tribina ogromnih fudbalskih zdanja u zemlji Gaučosa počeo je ubrzano da se menja nabolje poslednjih dana. Život se vratio na stadione, a ove noći (01.15) posle 578 dana i Bombonjera će konačno dočekati navijače, kada Boka Juniors u sklopu 15. kola Lige Profesional dočeka Lanus.

Povratak pristalica Đenovljane ne zatiče u baš najboljem trenutku, ali možda je to savršena prilika da se stvari preokrenu. Iako su navijači možda nezadovoljni trenutnom situacijom u klubu, Boki su potrebni više nego ikad da bi se vratili na pravi put. I njihov predstojeći zadatak ne izgleda lako. Lanus je jedan od najboljih timova u prvenstvu i u borbi je za sam vrh tabele, ali je u poslednje vreme imao problema da dođe do željenih rezultata.

Izabrane vesti

01.15: (1,75) Boka Juniors (3,50) Lanus (5,10)

Boka se vidno vratila u život pošto je posle niza loših rezultata Migel Anhel Ruso podneo ostavku na mestu kormilara. Njega je sredinom avgusta zamenio Sebastijan Batalja, još jedna klupska legenda, i pod njegovim vođstvom tim je uspeo da ostane neporažen osam utakmica zaredom, zabeleživši pet pobeda i tri remija, ali i prolazak u četvrtfinale Kupa Argentine. Međutim, Đenovljani na ovaj duel dolaze posle bolnog poraza koji su doživeli prethodnog vikenda protiv najvećeg rivala River Plejta. U popularnom Superklasiku, koji se odigrao na stadionu Antonio Vespučio Liberti, Milioneri su slavili sa 2:1. Stoga će navijači na Bombonjeri tražiti iskupljenje protiv Lanusa. Boka se trenutno nalazi na 10. mestu sa 21 osvojenim bodom, isto koliko imaju Argentinos Juniors i Godoj Kruz, ali su oba kluba ispred zbog bolje gol-razlike.

S druge strane, El Granate se vratio na pobednički kolosek u teškoj utakmici protiv Sentral Kordobe, kada je u sklopu 14. kola na svojoj La Fortalezi uspeo da savlada Železničare iz Estera sa 2:1. Na taj način izabranici Luisa Zubeldije su se proteklog vikenda oporavili posle niza od dva poraza i sada žele da nastave tamo gde su stali. Lanus je ove sezone jedan od glavnih pretendenata na titulu, i trenutno sa 26 bodova deli treće mesto u prvenstvu sa Estudijantesom, zaosstajući četiri boda od vodećeg Rivera i tri za drugoplasiranim Taljeresom iz Kordobe.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Suočen sa lošom igrom koju je tim prikazao u Superklasiku, Sebastian Batalja je analizom svojih izabranika na poslednjem susretu za noćašnji okršaj uneo izmene u svim sektorima. U odbrani će biti potrebne dve promene, pošto je Markos Roho nepromišljenim potezima za manje od 60 sekundi na Monumentalu zaradio dva žuta kartona, a time i crveni, što ga automatski isključuje iz protokola za ovaj meč, dok je Luis Advinkula pozvan u selekciju Perua zbog kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo. Dakle, sve ukazuje na to da bi njihova mesta trebalo da zauzmu iskusni Lisandro Lopez, i mladi Marselo Vejgandt (21).

Vezni red će pretrpeti modifikaciju u odnosu na startnih 11 u Superklasiku, pošto se očekuje da Rodrigo Montes bude desni vezni umesto Dijega Gonzaleza, koji je zbog povrede na meču protiv Rivera zamenjen na poluvremenu. U napadu se očekuje isto, budući da bi Batalja mogao da izmeni Kristijana Pavona, kojeg bi mogao da odmeni Norberto Brijasko, koji nije imao minutažu protiv Milionera. Van protokola su Huan Ramirez, zbog uganuća ligamenta levog kolena, Agustin Obando koji je pokidao butni mišić desne noge i Eduardo Salvio, koji se oporavio od povrede, ali i pored rada sa saigračima nije pozvan za ovaj susret i njegov povratak će biti odložen bar još nedelju dana.

Tradicionalno penjanje na ogradu (©Reuters)Tradicionalno penjanje na ogradu (©Reuters)

Ekipa iz južnog Ajresa na ovaj susret dolazi sa ciljem da pokuša da smanji zaostatak za vodećim Riverom. Granate će najverovatnije nastupiti sa istim sastavom kao i u prethodnom okršaju sa Sentral Kordobom. Jedina promena u odnosu na duel sa Železničarima biće ta što Luis Zubeldija neće moći da računa na Horhea Morela, koji je pozvan u selekciju Paragvaja za predstojeće kvalifikacione mečeve. I da, veteran i legenda argentinskog fudbala Hose Sand i noćas se očekuje u početnoj postavi El Granatea.

Ovo će biti 130. susret ovih timova. Boka Juniors je kroz istoriju međusobnih sukoba bila izrazito dominantna sa 70 pobeda, dok je Lanus tek u 22 navrata izašao kao pobednik, a preostalih 37 utakmica završeno je nerešenim ishodom. Na njihovih poslednjih 10 ligaških okršaja nije viđen remi, uz šest pobeda Đenovljana, računajući i onaj minimalnim rezultatom iz maja meseca ove godine, i četiri pobede na strani Granatea.

ARGENTINA 1 – 15. KOLO

Petak

Union Santa Fe – Platense 1:2 (0:1)

/Garsija 90+2 - Tisera 18, Lomonako 88/

Sentral Kordoba – Urakan 1:2 (1:1)

/Rias 13 - Enrikez 5, Ibanjez 47/

Estudijantes - Rosario Sentral 2:2 (1:1)

/Kastro 43, Ajovi 90+6 - Infantino 27, 68/

Subota

Njuels Old Bojs - Velez 1:2 (0:1)

/Garo 90+1 - Lusero 6, Taragona 82/

Argentinos Juniors - Defensa i Hustisija /u toku/

Sarmijento - Aldosivi /u toku/

Patronato - Rasing /u toku/

23.00: (2,90) Banfild (3,10) River Plejt (2,55)

Nedelja

01.15: (1,75) Boka Juniors (3,50) Lanus (5,10)

19.30: (3,05) Arsenal Sarandi (3,25) Godoj Kruz (2,40)

21.45: (3,10) San Lorenco (2,75) Kolon (2,70)

23.55: (1,92) Independijente (3,40) Himnasija (4,20)

Ponedeljak

02.15: (1,65) Taljeres Kordoba (3,80) Atletiko Tukuman (5,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsLanus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara