Marko Roze sa fudbalerima Dortmunda (©Reuters)
Marko Roze sa fudbalerima Dortmunda (©Reuters)

Bolnica u Dortmundu, kako opet bez Halanda? Buđenje Koltova

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 12:01

Očajna kadrovska situacija u redovima Miilionera pred današnji meč protiv Augzburga u sedmom kolu Bundeslige. Promo kvota u Mozzartu na trijumf domaćina - 1,35. Menhengladbah posle uvodnih poraza sve bolji

Uspeva Dortmund ove sezone želi da ostane u vrhu nemačkog fudbala iako je očajna kadrovska situacija na startu. Trener Marko Roze nikako ne može da računa na najjači sastav. Naravno, najveće briga je neigranje fantastičnog Norvežanina, Erlinga Halanda. Problem sa butnim mišićem očito je veći nego što se činilo u prvi mah, pa će Milionari danas (15.30) protiv Augzburga da budu lišeni usluga najvažnijeg igrača.

Očekuje se u napadu zaigraju Holanđanina Donjel Malen i Jusufa Mukoko, uz podršku oporavljenog kapitena Marka Rojsa. Borusija se nije dobro provela bez Halanda na gostovanju u Menhengladbahu - doživela je drugi poraz u sezoni (0:1). U Ligi šampiona, međutim, uspela je da sruši lisabonski Sporting minimalnim rezultatom - 1:0. Erling Haland je ove sezone na osam utakmica postigao 11 i namestio još četiri gola.

Izabrane vesti

15.30: (1,35) Dortmund (5,50) Augzburg (9,50)

Osim norveške gol-mašine, domaćinu će nedostajati Mahmud Daud, zbog crvenog kartona na meču protiv Koltova prošle nedelje. Povređeni su Sumaila Kulibali, Mateu Morej Bauza, Đovani Rejna, Marsel Šmelcer, Stefen Tiges i Dan Aksel Zagadu.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Vukovi su odlično počeli novu sezonu u Bundesligi. Imali su maksimalan učinak posle četiri kola, ali u poslednja dva meča Volfzburg je osvojio samo bod. Prethodne nedelje zabeležen je i prvi poraz u prvenstvu od Hofenhajma u gostima (1:3). S druge strane, Menhengladbah se trgao posle početnog posrtanja i ostvario je dva trijumfa u prethodne tri utakmice elitne lige Nemačke. Ova dva tima odigraće u subotu (15.30) na Folksvagen areni jedan od najzanimljivijih mečeva sedmog kola.

Volfzburg je prethodne nedelje odigrao nerešeno – 1:1 sa Seviljom u drugom kolu Lige šampiona. Andaliužani su tek u finišu golom iz penala stigli do boda. Četa holandskog stručnjaka Marka van Bomela sigurno će biti umornija. Oba tima ne mogu da se pohvale napadačkim potencijalom. Vukovi su postigli samo osam golova na šest utakmica, a tri je delo Holanđanina Vuta Veghorsta.

15.30: (2,20) Volfsburg (3,50) Menhengladbah (3,50)

Austrijanac Adi Hiter letos je preuzeo kormilu tima iz Menhengladbaha. Strelci Koltova samo su šest puta matirali rivale u ovom šampionatu, a po dva gola delo su Larsa Štindla i Denisa Zakarije. Problem za goste je povreda Francuza Markusa Tirama, protekle sezone najboljeg igrača Menhengaldbaha. Njega neće biti na terenu još neko vreme.

Volfzburg je bez poraza na svom terenu u ovom šampionatu. Ima dva trijumfa i remi, uz samo jedan primljeni gol. Menhengladbah je očajan u gostima, ostvario je sva tri poraza, uz gol-razliku 1:7. Prošle sezone u Bundesligi, u oba duela ovih timova nije bilo pobednika. U gradu Folksvagena nije bilo golova, dok je na stadionu Borusija park bilo 1:1. Domaćin ima ulogu blagog favorita, ali pitanje je da li Vukovi mogu da izdrže na dva fronta.


tagovi

Borusija MenhengladbahMarko RojsErling HalandBundesligaaugzburgBorusija DortmundVolfzburg

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara