Rauno Sapinen, najbolji igrač Flore (©YouTube)
Rauno Sapinen, najbolji igrač Flore (©YouTube)

Bolnica u Flori zbog Evrope, derbi joj sudi arbitar koji često pokazuje na belu tačku

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 11:04

Protivnik Partizana u Ligi konferencije u nedelju od 14 časova mora da pobedi u Talinu Nome Kalju, u 24. kolu estonskog šampionata

Nisu Estonci navikli na zgusnut raspored i veliki broj utakmica. Zato Floru sada „kolje“ to što je postala prvi klub iz te baltičke zemlje koji se domogao grupne faze evropskog takmičenja, jer je značajno uvećan broj povreda i otvorenih bolovanja. To svakako može da bude olakšavajuća okolnost po Partizan, koji će sa timom iz Talina da se sastane 30. septembra i 25. novembra u Ligi konferencije.

Flora je u četvrtak igrala protiv belgijskog Genta, koji je odneo iz Talina pobedu golom Darka Lemajića za konačnih 1:0. Već u nedelju od 14 časova zeleno-beli se vraćaju domaćem prvenstvu, rival u 24. kolu Meistrilige im je Nome Kalju.

Izabrane vesti

14.00: (1,52) Flora (4,00) Nome Kalju (5,30)

Trener Jirgen Heni će da ima mnogo problema prilikom sastavljanja startne postave, pošto je najmanje petorica prvotimaca otpalo iz konkurencije. Napadač Mark Anders Lepik i defanzivac Henrik Purg nisu mogli da igraju ni protiv Genta, dok su se štoper Markus Sepik, krilo Mihael Lilander i defanzivac Erko Jone Tugjas požalili na povrede posle evropske utakmice.

Florin problem je što ne sme da prosipa bodove. Već žestoko kaska na tabeli za liderom Levadijom, čak 15 poena, doduše uz četiri utakmice manje. Uz to je protivnik Nome Kalju jedan od ozbiljnijih estonskih timova i veliki rival zeleno-belih.

Ove sezone on nije dobar. Tek je četvrti na tabeli i gotovo izvesno će da ostane bez izlaska u Ligu konferencije, pošto mu trećeplasirani Paide beži 10 bodova. Flora ga je pobedila već dva puta, sa po 2:1 i 1:0, ali to je bilo u maju i junu, kada je još na raspolaganju imala kompletan tim.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Još jedna Henijeva muka mu je ta što mu se najbolji igrač i strelac ekipe, Rauno Sapinen, nalazi u padu forme. Vezao je pet uzastopnih utakmica na kojima nije zatresao protivničku mrežu, što mu se nije desilo nijednom od kako se vratio iz Slovenije, gde je igrao za Domžale.

Već nas čeka nova utakmica. Protiv Nome Kaljua se uvek igraju teške, borbene utakmice, koje iziskuju mnogo emocija. Želimo da osvojimo tri poena i tako napravimo korak ka odbrani titule“, kazao je pomoćni trener Flore, Džoel Indermite.

Flora i Nome Kalju su do sada odigrali 54 meča u prvenstvu, a na 23 su trijumfovali zeleno-beli. Oni su ih 15 izgubili, dok je 16 okončano bez pobednika. Gol razlika je 76:64 u korist Flore.

Dvojica fudbalera bi danas mogli da proslave lep jubilej. Levo krilo tima iz Talina, Rauno Aliku, kao i vezista gostiju Igor Subotin, postigli su u estonskom šampionatu po 99 golova tokom karijere. Obojica će imati priliku da stignu do stotke.

Uz to, neće biti iznenađenje ukoliko ga neko od njih da iz jedanaesterca. Arbitar meča Kristo Tohver istakao se u Estoniji kao sudija koji najlakše pokazuje na belu tačku. Ove sezone je dosudio devet penala.

ESTONIJA 1 – 24. KOLO

Subota

Legion – Tulevik 3:1 (1:1)

Kuresare – Parnu 6:0 (0:0)

Levadija – Narva 3:0 (1:0)

Nedelja

14.00: (1,52) Flora (4,00) Nome Kalju (5,30)

18.00: (7,00) Tameka (4,90) Paide (1,33)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FloraEstonija 1Nome Kalju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara