Bomba iz Madrida: Kristijano Ronaldo bi mogao da zameni Levandovskog u Bajernu!

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.06.22. | 21:23

Kockice se sklapaju...

Promovisao je Bajern juče svoje veliko pojačanje u liku Sadija Manea ali prava transfer bomba u Minhenu bi tek trebalo da odjekne.

Madridski As večeras ekskluzivno otkriva da bi Kristijano Ronaldo mogao da zameni Roberta Levandovskog u Bajernu!

Izabrane vesti

Portugalac nije zadovoljan u Mančester Junajtedu, a ni u klubu ne bi imali ništa protiv da se rastanu. Bajern traži zamenu za Levandovskog čiji transfer u Barselonu je pitanje dana i ozbiljno razmišlja o opciji da ga zameni petostruki osvajač Zlatne lopte. 

Pre manje od godinu dana, Kristijano je nezadovojan zatražio da ode iz Juventusa i na velika vrata se vratio na Old Traford. Trebalo je da bude simbol Junajtedovog preporoda i povratka u vrh engleskog i svetskog fudbala ali se sezona pretvorila u debakl! Mančester Junajted je bio očajan. U Ligi šampiona je ispao od Atletika u osmini finala, u Premijer ligi je završio na šestom mestu i igraće samo Ligu Evrope, sezona je završena bez trofeja... Atmosfera u klubu je bila još gora nego rezultati. Promenjena su dvojica trenera (Solskjer i Rangnik), nekolicina igrača je precrtana, a neki poput Pol Pogbe su jedva čekali da pobegnu.

Klub je odlučio da krene u ko zna koji po redu proces rekonstrukcije, a novom treneru Eriku Ten Hagu su obećane velike ingerencije u sklapanju novog tima. U tim planovima, Ronaldova uloga nije tako važna kao što je Portugalac navikao do sada u karijeri. Ten Hag želi da gradi tim od uglavnom mladih igrača i da iskoristi sezonu van Lige šampiona za bildanje samopouzdanja.

Ronaldo je shvatio kakvi su Junajtedovi planovi, gledao kako glavni rivali Siti i Liverpul dovode megapojačanja poput Halanda i Nunjeza i jasno mu je da njegov tim opet neće biti konkurentan u borbi za najviše ciljeve. A on nije navikao da igra van Lige šampiona i da se bori za manje ciljeve. Pogotovo što nema vremena za to jer mu je 37 godina i ostalo mu je još eventualno par dobrih sezona. Njegove ambicije se ne poklapaju sa Junajtedovim i zato je bliči odlasku nego ostanku.

Iako ima još godinu dana ugovora i opciju za još jednu Junajted se ne bi bunio da ode. I da oslobodi ogroman prostor u budžetu za plate. Portugalac je najplaćeniji igrač u Premijer ligi sa godišnjom bruto platom od oko 30.000.000 evra. Za Junajted bi bila ogromna ušteda da ode. Verovatno ne bi ni tražio neko ozbiljno obeštećenje. Slično kao Juventus letos koji je na kraju pristao na samo 15.000.000 evra.

O Ronaldovom nezadovoljstvu su čuli i u Minhenu pa su već kontakirali njegove zastupnike da se raspitaju o uslovima. Kristijano bi u Bajernu imao sve ono što ne može da ima u Junajtedu. Jak tim, vrhunske saigrače, organizovan klub, skoro sigurne domaće trofeje i sjajnu šansu da se opet bori za titulu u Ligi šampiona gde je Bajern jedan od najvećih favorita. Plus bi mogao da lagano postiže po 30 ili 40 golova u sezoni i da juri neke nove rekorde. A ako bi se sve poklopilo, oživeo bi nadu o osvajanju Zlatne lopte i iskoristio poslednju šansu da se približi Leu Mesiju koji ima dve više.

Zbog toga bi Ronaldo morao da pristane na nešto manju platu. Bajern mu sigurno ne bi dao 30.000.000 evra bruzto godišnje ali bi mogao da mu ponudi od 20.000.000 do 25.000.000. Uostalom, do sada je Levandovski jedini bio izuzet iz klupskog pravilnika da niko ne može da ima veću bruto platu od 20.000.000 evra godišnje. Poljak je koštao Bajern svake sezone 23.000.000 evra i čak su Bavarci bili spremni da mu za koji milion povećaju platu da je pristao na novi ugovor. Ta ponuda bi sada mogla da ode na Kristijanovu adresu.

A Bajern bi na sjajan način amortizovao gubitak Levandovskog koji sigurno ide u Barsu. Dovođenje megazvezde poput Ronalda bi spralo gorak ukus izdaje od strane Levandovskog. Sa transferima Manea i Ronalda, Bajern bi postao Kralj letnje pijace u Evropi i odlazak poljaka bi se brzo zaboravio. A i marketinški bi to bio sjajan potez Bajerna jer Kristijano uvek donosi nove prihode i zaradu. A i bavarski gigant bi dobio godinu ili dve produženi rok da nađe špica za budućnost s obzirom da je situacija na tržištu špiceva trenutno takva da nema napadača za Bajern.


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara