Leonardo Bonuči (©Reuters)
Leonardo Bonuči (©Reuters)

Bonuči i fudbaleri Juventusa ušli u istoriju Evropskih prvenstava

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.07.21. | 01:06

Štoper torinskog giganta postao najstariji strelac u finalima šampionata Starog kontinenta. Bjankoneri stigli do brojke od 12 pogodaka

Posle odbrane jedanaesterca junaka Azura Đanluiđija Donarume u petoj penal seriji mladom igraču Arsenala Saki, štoper Juventusa Leonardo Bonuči je poručio u kameru It’s coming to Rome, aludirajući na engleski vapaj prethodnih dana It’s coming home. Veteran je doneo Italijanima produžetke. Najbolje se snašao posle gužve i izjednačio u 67. minutu.

Iskusnui defanzivac Juventusa postao je najstariji igrač u istoriji Evropskog prvenstva koji je postigao gol u finalima. U trenutku kada je zatresao mrežu golmana Engleske Pikforda, imao je 34 godina i 71 dan.

Izabrane vesti

Iza Juventusa je loša sezone. Posle devetogodišnje vladavine, Inter je preuzeo primat na "čizmi", a Bjonkoneri su jedva uspeli da se plasiraju u Ligi šampiona. Ipak, na kontinentalnom prvenstvu fudbaleri Stare dame su dominirali. Postigli su čak 12 golova na ovom šampionatu. Najviše je delo Portugalca Kristijana Ronalda koji se pet puta upisao u listu strelaca, ali je doskorašnji šampion Evrope stao već u osimini finala. Selekciju sa Iberijskog poluostrva eliminisala je Belgija (0:1).

Utorak, 20.00: (4,80) Borac Banjaluka (3,50) Kluž (1,70)

Sa 12 pogodaka fudbaleri Juventusa su na ovom prvenstvu postigli najviše golova u istoriji Eura.

Podsetimo, Italija je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedila Engelsku na kultnom londonskom Vembliju i osvojila titulu šampiona Evrope posle posta od 53 godine.



tagovi

Euro2020Evropsko prvenstvoRoberto Mančinifudbalska reprezentacija ItalijeLeonardo Bonuči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara