Bora Milutinović otkrio tajnu iz 1990. godine: Svojim igračima nisam pokazao snimak Škotske da se ne bi uplašili

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.11.20. | 13:45

"Moje srce kaže Srbija, ali srećno Škotskoj. Moraju da igraju vrlo dobro, da bi pobedili na stadionu Rajko Mitić", kaže iskusni strateg

Legendarni fudbalski trener Bora Milutinović u razgovoru za ostrvske medije poručuje da njegovo srce večeras kuca za Srbiju meču sa Škotskom i da će protivniku biti od velike pomoći to što na stadionu Rajko Mitić neće biti publike.

Bori se izuzetno svidelo izdanje selekcije Ljubiše Tumbakovića protiv Norveške u polufinalu baraža.

Izabrane vesti

"Na prošlom Svetskom prvenstvu tim nije bio na visokom nivou, ali sada je prilka da se na Evropskom prvenstvu prođe dobro. Siguran da sa igračima koji su tu imamo šanse da budemo pobednici. Sve je različito. Novi trener, igra protiv Norveške u polufinalu i pobeda su bili neverovatni, igrali smo veoma dobro. Nadam se da imamo vrlo dobre šanse da se domognemo Evropskog prvenstva i to je san", poručuje Milutinović.

Iskusni stručnjak smatra da Srbija ima veliki broj odličnih individualaca.

"Škotska bolje od mene zna od koga da se čuva. Ako moram da izdvojim jedno ime - to je Dušan Tadić. Sjajno je igrao sa Ajaksom proše godine. On je sjajan igrač i Srbija ih ima puno. Mitrović je postigao puno golova, tako da imamo strelca, ali ono što je važno jeste da svaki igrač iskaže svoj talenat i pokaže koliko je dobar. Moje srce kaže Srbija, ali srećno Škotskoj. Moraju da igraju vrlo, vrlo dobro, da bi pobedili na stadionu Rajko Mitić. Tokom jedne utakmice je sve moguće, ali srpski narod veruje posle sjajne pobede u Norveškoj i ovoj je velika šansa. Velika pomoć za Škotsku je to što se igra bez publike. Kada su tu navijači atmosfera se može dosta promeniti. Dakle, publika je važna, ali ono što je važnije za ovu utakmicu jeste samopouzdanje, koje morate imati", dodao je Milutinović.

Bora se dobro seća senzacionalnog slavlja svoje Kostarike nad Škotskom (1:0) u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Italiji 1990, otkrivši kako je špijunirao protivnika u njegovom slavlju nad Argentinom pred Mundijal.

"Došao sam u Glazgov na prelepi stadion koji je bio pun. Škotska je pobedila Maradoninu Argentinu, kupio sam veliki broj kaseta, snimaka prvenstvenih i kup utakmica, svega. I znate šta sam odlučio? Da ih ne pokažem svojim igračima. Zašto, jer je Škotska igrala tako dobro, sa intenzitetom. Pomislio sam: Neću im pokazati jer će se uplašiti. Bolje da ne govorimo o Škotskoj, već samo o fudbalu".

Pobeda nad Škotskom izvela je hiljade Kostarikanaca na ulice.

"Ovo je izvanredno! Ovo nas izluđuje od zadovoljstva!", rekao je tada euforični predsednik Kostarike Rafael Anhel Kalderon.

Milutinović je potom izneo još neke nesvakidašnje detalje.

"Nismo igrali prijateljske utakmice. Došao sam 70 dana pre Svetskog prvenstva i trenirao sa 11 igrača koje sam imao na umu. Trenirali smo i trenirali. Na kraju smo odigrali samo jednu utakmicu, ali ne sa najjačim timom. Izgubili smo od Velsa 0:1. Neko me je pitao, da li je ovo vaš tim za Svetsko prvenstvo? Ali ono što je bilo najvažnije za moj tim jeste što nikada nismo razgovarali o protivniku. Razmišljali smo samo o tome šta treba da radimo u svakom trenutku meča. Pobeda nad Škotskom je bila jedno od najvećih iznenađenja na Svetskom prvenstvu, možda u istoriji. Pobedili smo dve utakmice i prošli u narednu rundu, to je nešto što nikada neću zaboraviti", priseća se legendarni Milutinović.



tagovi

Bora MilutinovićŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara