Dragiša Žunić i Aleksandar Linta (©MN Press)
Dragiša Žunić i Aleksandar Linta (©MN Press)

Borba za plej-of u Lučanima, Voždovac se nada barem jednom golu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 10:09

Mladost domaćin Zmajevima u poslednjem susretu 26. kola Superlige

Bitka za plej-of u Lučanima. Mladost i Voždovac zatvaraju 26. kolo Superlige okršajem koji je protagonistima važan u trci za plasman u gornju polovinu tabele i ostanak u prilici da izbore izlazak na međunarodnu pozornicu.

Mladost je posle zimske pauze ostvarila polovičan učinak, sa dve pobede na domaćem terenu i dva poraza u gostima. Partizan i Čukarički bili su nepremostive prepreke u Beogradu, ali slavlja nad TSC-om i Proleterom doneli su nadu u bezbrižniju završnicu sezone.

Izabrane vesti

Četvrtoj vezanoj pobedi u Lučanima nadaju se protiv Voždovca, rivala sa kojim trenutno dele deveto mesto sa 30 osvojenih bodova. Zmajevi su prilično loši na gostovanjima u poslednje vreme, pošto su na pet prethodnih susreta na strani osvojili samo bod, a da pritom nijednom nisu uspeli da zatresu mrežu.

16.00: (2,30) Mladost Lučani (3,10) Voždovac (3,35)

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dragiša Žunić istakao je u najavi susreta da očekuje tešku utakmicu.

"Voždovac će za nas biti teška prepreka ka zacrtanom cilju, a to je plasmanu u plej-of. Gosti neguju prepoznatljivu pas igru, imaju dosta mladih, brzih i obučenih igrača. Uzdam se u naš kvalitet, dobru formu i tradicionalno dobre igre u Lučanima. Uveren sam da će moji momci dati sve od sebe kako bi zabeležili treću pobedu kod kuće", rekao je Žunić.

Stanje na tabeli govori da izrazitog favorita nema. Strateg Zmajeva Aleksandar Linta veruje da je ovo momenat za izlazak iz krize u kojoj se njegov tim nalazi.

"Treba nam samo taj jedan gol, da povedemo, i posle toga će biti mnogo drugačije i lakše uzeti ceo plen, odnosno tri boda. Vreme, kao i uslovi za igru nam svakako ne idu u prilog ali moramo da se prilagodimo. Radimo na tome da momci kada izađu na teren anticipiraju, da neke stvari predviđaju, da reaguju kako treba i pravovremeno. Nadam se da prvi gol može da preokrene stvari u našu korist i da pokaže realno stanje i kvalitet koji neminovno posedujemo", rekao je Linta.

Prvi sukob u sezoni završen je remijem 1:1, a interesantno je da na prethodnih sedam okršaja Mladosti i Voždovca nije slavio tim koji je bio domaćin.

SUPERLIGA SRBIJE – 26. KOLO

Nedelja

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)

/Natho 85pen/

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (4:0)

/Ohi 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16/

Vojvodina - TSC 0:1 (0:0)

/Škuletić 76/

Ponedeljak

Radnički Kragujevac - Metalac 1:0 (0:0)

/Jovanović 61/

Radnik – Čukarički 0:0

Napredak – Proleter Novi Sad 1:1 (0:1)

/Melunović 79pen – Tomović 42/

Radnički Niš – Kolubara 1:0 (1:0)

/Mitrović 19/

Utorak

16.00: (2,30) Mladost Lučani (3,10) Voždovac (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaMladost Lučanifk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara