Venderson Galeno (©AFP)
Venderson Galeno (©AFP)

Braga gubi trku za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 13:56

Ekipa Karlosa Karvaljala zaostaje pet bodova za Benfikom i nema pravo na kiks na večerašnjoj premijeri 30. kola Primeire na gostovanju Maritimu

Braga polako gubi tlo u borbi za treće mesto na tabeli, a samim tim i za prolazak u Ligu šampiona sledeće sezone. Od sredine marta je slavila u samo dva meča u šampionatu, i to joj se obilo o glavu. Benfika je stekla pet bodova više na pet rundi pre kraja sezone, a to je prednost koja se teško gubi.

Za sve je kriv poraz od lidera Sportinga pre četiri dana, koji je pokorio kamenolom u finišu duela, i to pošto je gotovo čitav susret imao igrača manje. Braga večeras otvara 30. rundu Primeire gostovanjem Maritimu, koji se probudio iz dubokog sna i izašao iz zone ispadanja (21.30).

Izabrane vesti

21.30: (5,20) Maritimo (3,70) Braga (1,70)

U svakom slučaju, domaći tim je u relativno dobrom stanju posle tri pobede u poslednja četiri meča prvenstva Portugalije. Pre par dana je savladao Boavistu u njenom domu, direktnog protivkanidata u trci za opstanak. Međutim, pitanje spasavanja još nije rešeno. A bodove će zeleno-crveni sigurno da traže i protiv Brage.

Gosti putuju na daleku Madeiru, bez još povređenih Moure, Medeirosa i Karme. Pitanje je u kakvom će stanju biti vezista Ali Elmusrati, zbog Ramazana, ali bi bar trebalo da se pojavi na klupi.

"Maritimo ima veliki potencijal da napadne bilo kog protivnika. Porazi uvek promene celu situaciju. Srećom, uvek smo na njih dobro reagovali. A takvom scenariju nadam se i sada. Bili smo razočarani jer Sporting nije bio bolji. Tužni smo, ali nameravamo da odgovorimo na taj rezultat", istakao je strateg Brage Karlos Karvaljal pred meč.

Domaći strateg Hulio Velaskez sigurno ne može da računa na trojicu igrača. Milson se i dalje oporavlja od korona virusa, nisu spremni ni Sasa i važan element ofanzivne linije Rodrigo Pinjo. Znak pitanja visi nad Stefanom Beltrameom, odnosno, još nije jasno da li će se naći među početnih 11.

Braga je slavila na tri poslednja dvoboja sa Maritimom i uvek je bilo 2:1.

Meč Maritimo - Braga možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete regostrovani, a regostracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraPortugal 1BragaMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara