Foto. Starsport
Foto. Starsport

Braga na Lukovićevom skeneru: Tehnički i taktički potkovani, Pijazon i Martins potezom rešavaju utakmice

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.08.21. | 10:41

Fudbaler Belenensesa priblizio Zvezdi narednog evropskog rivala

Petu uzastopnu evropsku jesen Crvena zvezda će otvoriti na svom terenu, protiv Brage 16. septembra, te će pogled crveno-bele javnosti u naredne dve nedelje biti u značajnoj meri usmeren ka Pirinejskom poluostrvu i igrama izabranika Karlosa Karvahala.

Osvajač Kupa Portugalije, na skeneru šampiona Srbije biće već večeras od 19 časova kada će ugostiti Vitoriju Gimarais u okviru 4. kola Primeire, međutim pre nego što Zvezda na delu vidi narednog evropskog rivala, posao skautima bivšeg kluba pokušao je da olakša Andrija Luković.

Izabrane vesti

Vezni fudbaler Belenensesa, u razgovoru za Mozzart Sport osvrnuo se na aktuelnu situaciju u šampionatu Portugalije, ali i u Ljutice Bogdana gde je proveo deo bogate karijere.

"Ispratio sam Zvezdin put kroz kvalifikacije, kao i žreb za grupnu fazu. Video sam da su prva i poslednja utakmica protiv Brage. Grupa nije toliko atraktivna, prilično je ujednačena, te crveno-beli imaju realne šanse da se plasiraju u narednu fazu, čak i sa prve pozicije. Braga je tehnički i taktički dobra ekipa. Imaju pojedince sposobne da reše utakmicu, da potezom donesu prevagu. Ističu se hitri ofanzivcio Lukas Pijazon i Fabio Martins. Povratnik iz Saudijske Arabije je iz moje perspektive ubedljivo najkvalitetniji igrač, znam ga još iz Famalikaa, sposoban je da sam reši utakmicu i Zvezda će morati posebnu pažnju da usmeri ka njemu. Pregršt je i drugih kvalitetnih pojedinaca među kojima vredi istaći i napadača Marija Gonzaleza", rekao je Luković.

Nekadašnji igrač Rada, Zvezde, PSV-a, Voždovca, Rakova i Famalikaa je posebno zadovoljstvo istakao zbog kontinuiteta crveno-belih na evropskoj sceni i upravo stečeno iskustvo tokom prethodnih pet godina okarakterisao kao dodatni adut Beograđana.

"Šerif je pokazao da nije naivan kako smo ga predstavili i očekivali. Uspeli su da dođu do Lige šampiona, eliminisali su Zvezdu i Dinamo. Uprkos nešto slabijem rezultatu protiv Moldavaca crveno-beli su održali kontinuitet na međunarodnoj sceni, Zvezda je našla svoje mesto u Evropi i to raduje. Radi se odlično što daje rezultate. Možda i nije realno svake sezone igrati Ligu šampiona, ali je kontinuitet u Evropi veoma bitan".

Rival šampiona Srbije uz Bragu biće i Ludogorec i Midtjiland, a pomen bugarskog kluba kod veznog igrača budi negativne emocije i prisećanje na dvomeč leta 2016. godine.

"Sećam se revanša u Beogradu sa gorčinom. Ne pamtim da je tenzija bili veća pred neki susret u prethodnih 10-15 godina. Osetio sam to danima pre utakmice, ne kao igrač već i kao navijač. Lomilo se, svi su očekivali prolaz i iskorak u Evropi, ali desilo se što se dešilo. Zvezda od tada dosta naopredovala i sada je favorit protiv Ludogoreca. Duele sa Bugarima očekujem u nadi da će crveno-beli ostvariti uspeh, ali mi nije bitna osveta koliko je važno da se prođe dalje".

Prethodnih nedelja dešavanja u Portugaliji bila su pod lupom i crnop-belog dela fudbalske javnosti u Srbiji zbog dvomeča Partizana i Santa Klare, a igrač Belenensesa osvrnuo se na utakmice kroz koje je naš predstavnik obezbedio jesen u Ligi konferencije.

"Svi ovde znaju za Zvezdu i Partizan i imaju predstavu o kvalitetu ekipa. Sa druge strane, za ljude u Srbiji je možda bilo iznenađenje što je Santa Klara i uz brojne kadrovske probleme pružila dostojan otpor crno-belima. Mi smo znali da je Santa Klara kvalitetan rival, nisam gledao utakmicu, ali mediji na Pirinejima su razlog za poraz našli u činjenici da portugalski klub nije imao dovoljno širok igrački kadar za borbu na međunarodnoj sceni".

Neizbežno je bilo usmeriti pogled i ka Lukovićevom aktuelnom timu koji je u petak remijem sa Moreirenseom stigao do prvog boda u sezoni.

"Raspored nam je bio težak, protiv Sportinga i Porta nismo imali šta da tražimo. Ispustili smo bodove i protiv Maritima, ali smo u aktuelnom kolu imali rezultat i pobedu do 87. minuta. Ipak, sa igračem manje, uz isključenog trenera, nismo uspeli da sačuvamo ceo plen. Rival je bio u potpunoj ofanzivi, gol je visio u vazduhu i bio sam svestan i pre nego što su ga gosti postigli da je remi realniji ishod. Verujem da ćemo popraviti utisak u narednom periodu. Imamo kvalitetan igrački kadar, nekoliko veoma mladih, talentovanih igrača koji bi trebalo da dođu do potpunog izražaja uz iskusne igrače poput Sandra, nekadašnjeg igrača Totenhema. Očekujemo da bude angažovan još neki iskusni igrač, pominjao se Kalu, ali još nema zvaničnih koraka", kazao je Luković.

PRIMEIRA - 4. KOLO

Petak

Belenenses - Moreirense 1:1 (1:0)

/Akas 29 - Andre Luis 86/

Estoril - Maritimo 2:1 (1:1)

/Krespo 28, Čikinjo 59 - Klaudio 45/

Subota

Vizela - Boavista 1:1 (1:0)

/Kuao 74 - Afonso 51/

Porto - Famalikao 3:0 (2:0)

/Uribe 24, Taremi 34, Markano 63/

Famalikao - Sporting 1:1 (0:0)

/Ignasio 68ag - Palinja 82/

Nedelja

19.00: (1,20) Benfika (6,75) Tondela (14,0)

19.00: (1,80) Braga (3,60) Gimarais (4,60)

21.30: (2,20) Portimonense (3,10) Fereira (3,60)

21.30: (2,75) Santa Klara (2,95) Žil Visente (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Andrija LukovićLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara