Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Brazil 2: Nautiko plaća visoku cenu uspeha, muče ga umor i povrede pred Operario

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.07.21. | 22:20

Jedan od derbija 9. runde Serije B igra se noćas u Resifeu

Dva tima koja nisu ostvarila pobede u prethodna tri susreta, Nautiko i Operario sastaju se noćas (23.55) na stadionu Baros Karvaljo u Resifeu u sklopu 9. kola brazilske Serije B.

Za Oposume iz Resifea ovaj susret predstavlja kraj maratonskog niza u kom su za 24 dana odigrali osam utakmica, praktično na svaka tri dana imali su po jedan meč, a kao rezultat toga proizašao je veoma istrošen sastav sa izvesnim povredama, ali i prvo mesto na tabeli. Sa 18 osvojenih bodova, Nautiko u noćašnji okršaj ulazi kao jedina neporažena ekipa u prvenstvu, ali i sa željom da ostane na liderskoj poziciji, kao i da održi rekord bez izgubljenog susreta. Posle pet vezanih pobeda od početka sezone tim koji predvodi iskusni stričnjak Elio dos Anžos nije uspeo da slavi na poslednja tri susreta u kojima je zabeležio remije sa Londrinom, Remom i Regatasom (CRB). Period bez pobede iskoristila je Koritiba, koja svoj duel sa Remom takođe igra noćas u istom terminu. Zeleni sastav iz Parane ima i utakmicu zaostatka, a pritom se približio na samo dva boda od čelne pozicije, te je Nautiku pobeda od suštinskog značaja za održavanja vođstva.

Izabrane vesti

Ono što Oposumima ide naruku u narednom periodu je nešto veći period odmora između dve utakmice, kao i to da od narednih šest, čak četiri susreta igraju na svom Alfitosu, što ujedno znači da su rasterećeni dužih putovanja. Ali ono što njihovi protivnici treba da imaju na umu jeste da je Nautiko kod bez poraza gotovo devet meseci. Poslednji neuspeh doživeli su 12. oktobra prošle godine, kada ih rezultatom 2:0 savladala Ponte Preta. Faktički, oni nisu izgubili suret u Resifeu od kada ih je preuzeo sadašnji trener, a od ukupno 22 utakmice, pobedu su ostvarili na njih 14, dok je preostalih osam završeno nerešenim ishodom.

23.55: (2,10) Nautiko (3,00) Operario PR (3,70)

Sa druge strane, ekipa Operarija, posle dva uzastopna remija bez postignutog gola i poraza u poslednjem kolu od Vila Nove, želi da se vrati na pobednički kolosek. Duhovi iz Ponta Grose sa 12 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli, odakle i dalje imaju izgledne šanse da se nađu među prve četiri ekipe. Glavni strateg ekipe Mateus Kosta ponovo bi trebalo da se nađe uz svoje pulene, pošto je odradio kaznu od jednog meča suspenzije, dobijenu usled nedoličnog ponašanja. Ipak gosti na Alfitos dolaze vidno oslabljeni usled povrede glavnog napadača Rikarda Buena, koji je pretrpeo povredu mišića desne butine. Klub nije saopštio stepen povrede, ali kako nezvanični izvori tvrde, napadač će biti odsutan najmanje mesec dana. Ovo je veliki udarac za ekipu Operarija ne samo u Seriji B, već i u saveznom šampionatu koje finalni čin ima na programu za tri dana, a gde se u odlučujućem meču za titulu Fantasmosi sučeljavaju sa Londrinom. Pored Buena, zbog povrede meniskusa desnog kolena na spisku za noćašnji duel neće se naći ni Rafael Bonfim, kao ni veznjaci Klejton i Marselo Santos.

I trener domaćih Elios dos Anžos imaće poteškoća u sklapanju tima za duel. Intenzivan raspored utakmica doveo je do određenih broja povreda u sastavu Nautika, a koji su se osetili već na prethodnom meču sa Regatasom u Alagoasu, kada zbog naprezanja mišića na meč nisu otputovali defanzivac Kamutanga i napadač Kijeza. Još uvek nije potrvđeno da li su ova dva igrača spremna za okršaj sa Operarijom, a potvrda medicinskog tima biće saopštena neposredno pred početak susreta. Ako se to ne dogodi, za Kijezinu poziciju izgledna zamena je takođe ofanzivac Paiva, koji je i nastupa na meču protiv Regatasa, dok zamena za defanzivca može biti Karlos Eduardo.

Pored neizvesnosti u vezi sa pomenuta dva igrača Anžos sigurno neće moći da računa na Ijaga Fernanda. Defanzivac je u proteklom kolu napustio teren Rej Pele još tokom prvog poluvremena zbog bolova u prednjem delu butnog mišića na levoj nozi. Bez originalnog defanzivca na klupi, strateg je na mesto centralnog beka postavio Marsela da Silvu, inače igrača koji nastupa na poziciji defanzivnog veznog. Tako da će u narednom periodu Anžos biti primoran da postavi novi odbrambeni dvojac, gde će se zajedno sa Karlosom Eduardom vrlo verovatno naći i Vagner Leandro.

Ipak kao najveći problem u timu Opusuma sada se pojavljuje pitanje napadača. Klub je ove nedelje napustio glavni ofanzivac Erik de Aruda, čiji se ugovor o pozajmici sa portugalskom Bragom završio. Pored brojnih pokušaja čelnika kluba da produže ugovor bar na još nekoliko meseci, ipak do dogovora nije došlo. Trener još uvek nije otkrio kako namerava da reši ovaj problem, ali je prokomentarisao da se rešenje može pronaći i među igračima trenutnog sastava. Ovog utorka u timu sa Alfitosa pridružio se i vezista defanzivnog tipa Giljerme Nunes, koji je do kraja sezone doveden na pozajmicu iz Santosa.

Što se tiče međusobnih okršaja ovih timova, barem u zvaničnoj statistici, oni se pišu tek od prethodne sezone. Prvi meč u Resifeu završen je bez postignutih golova za obe ekipe, dok je susret na Žermano Krugeru pripao Operariju 3:1. Između ostalih, na tom meču golove su postigli Rikardo Bueno za domaći, a Kijeza za gostujući sastav, dok će noćašnji duel, oba nekadašnja strelca, pratiti sa tribina stadiona Baros Karvaljo.

BRAZIL 2 - 9. KOLO

Petak

23.55: (1,67) Koritiba (3,35) Remo (5,40)

23.55: (2,10) Nautiko (3,00) Operario PR (3,70)

Subota

21.30: (1,85) Vasko (3,30) Konfijansa (4,20)

23.30: (2,50) CSA (2,85) CRB (3,05)

23.55: (3,70) Pelotas (3,00) Kruzeiro (2,10)

23.55: (2,30) Sampajo Korea (2,90) Londrina (3,35)

Nedelja

02.00: (2,35) Avai (3,00) Botafogo (3,10)

02.30: (3,20) Vila Nova (2,65) Ponte Preta (2,55)

02.30: (2,80) Vitorija (2,60) Gojas (2,95)

16.00: (2,15) Guarani (3,10) Bruske (3,40)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 2Južna AmerikaNautikoOperario PR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara